-1 °C Stjordal, NO
25/01/2020

Rett fra skolebenken til bedriftseiere

To unge menn har profesjonalisert seg på trefelling

HADDE ALT KLART ETTER SKOLEN: Henrik Selboe (t.v.) og Vegard Kjøsnes gikk rett fra skolebenken og startet sin egen bedrift. Nå har duoen investert en halv million kroner i nytt og moderne utstyr. (Foto: Ingrid Selboe) HADDE ALT KLART ETTER SKOLEN: Henrik Selboe (t.v.) og Vegard Kjøsnes gikk rett fra skolebenken og startet sin egen bedrift. Nå har duoen investert en halv million kroner i nytt og moderne utstyr. (Foto: Ingrid Selboe)

Da hybelen etter bachelorstudiene var vasket ut, startet Vegard Kjøsnes og Henrik Selboe fra Selbu Trøndelag Trefelling AS. To år etter lever bedriften i beste velgående.

Duoen studerte skogbruk ved Høgskolen i Innlandet på Evenstad, en halvtimes kjøring unna Rena. Mot slutten skulle Kjøsnes og Selboe utarbeide en bacheloroppgave. Der begynner eventyret som endte med at de startet opp Trøndelag Trefelling AS i april 2017.
– Ideen fikk vi på Evenstad, og i faget som het næringsutvikling og økonomi skulle vi lage en oppgave hvor vi utarbeidet en forretningsplan og budsjett. Da vi var ferdige, var det meste klart og vi kunne starte opp bedriften med en gang, forteller Vegard Kjøsnes.

Private kunder

Navnet Trøndelag Trefelling forteller det meste om hva de to bedriver. Kundene er villaeiere som vil kvitte seg med et tre eller to og ikke minst få bort røtter og anlegge plen. Avfallet tar også selbyggene seg av.
– Kundene er i hovedsak fra Trondheim, og vårt mål er å gjøre en forsvarlig jobb når vi feller trærne. Noen ganger kan det være vanskelig ettersom det kan være i et trangt nabolag. Der har vi en fordel ettersom vi er to, og vi kan rådføre hverandre hvis vi er i tvil om hvordan vi skal utføre et oppdrag. Hittil har vi ikke gjort noen blemmer, sier Kjøsnes.
Om vinteren er det naturlig nok noe færre oppdrag hos private huseiere, men da stiller duoen kompetansen sin til disposisjon for andre.
– På vinterstid, når antall privatkunder er noe lavere enn i sesongen, jobber vi for Allskog og fjerner trær fra linjenettet, sier han.

Investerte en halv million

Kjøsnes og Selboe startet med motorsag og verneutstyr, men valgte i fjor å investere en halv million kroner på litt tyngre og mer effektive maskiner.
– Vi kjøpte en stubbefres og flishogger. Konkurransen mellom de som utfører samme oppgaver som oss, er hard, men vi har en fordel i forhold til en del konkurrenter ved at vi har mer utstyr til å hjelpe oss, sier Kjøsnes, som har flyttet fra Selbu til Hell i Stjørdal.
I 2018 omsatte firmaet for halvannen million kroner, og målet er å vokse ytterligere i 2019.
– Halvannen million kroner er minimum for hva vi ønsker å omsette for i år, ettersom vi har kjøpt inn mye nytt utstyr. På sikt ønsker vi å ansette medarbeidere, men før vi gjør det må vi ha et godt grunnlag, sier han.
Kjøsnes er imidlertid svært tilfreds med starten firmaet har fått.
– Vi kan ikke si annet enn at vi hittil er godt fornøyde, sier han.

Les forrige sak:
FAST GJEST: Så godt som hver eneste dag siden 2006 har Ananta Kringen og Matvraket rullet inn på Torget i Stjørdal. Faste og nye kunder er det stadig flere av.
13 år med fristelser på Torget

Matvraket er en rullende suksess

Close