15 °C Stjørdal, NO
24/08/2019

Retten sa nei til fengsling

De tre siktede etter Haraldreina-innbruddene kan bli løslatt

Retten fikk ikke medhold i sitt krav om fengsling av disse to mennene og en kvinne som ble pågrepet i forrige uke. (Foto: Overvåkningskamera) Retten fikk ikke medhold i sitt krav om fengsling av disse to mennene og en kvinne som ble pågrepet i forrige uke. (Foto: Overvåkningskamera)

Politiet fikk ikke medhold i å varetektsfengsle de tre som ble pågrepet og siktet for innbrudd på Haraldreina i forrige uke. En kvinne og to menn fra Romania ble framstilt for varetektsfengsling i Inntrøndelag tingrett og påtalemyndigheten ba om fire uker i varetekt for de tre.

– Retten finner etter en samlet vurdering at varetektsfengsling frem til hovedforhandling vil være et uforholdsmessig inngrep for alle de tre siktede. Ved vurderingen har retten lagt vekt på at det straffbare forholdet ikke kan anses som særlig alvorlig, og viser til at det bare er skjellig grunn til mistanke for forsøk på tyveri, heter det i dommen fra tingretten.

Aktor opplyste etter dommen at denne vil bli anket til lagmannsretten og de tre siktede vil bli holdt fengslet fram til lagmannsretten har behandlet anken.

De tre siktede har forklart at kvinnen kjørte de to mennene sent om kvelden forrige mandag. De to gikk ut av bilen, mens kvinnen kjørte til en parkeringsplass og ventet. Kvinnen har forklart at hun trodde mennene skulle ut på joggetur, noe retten finner lite troverdig, blant annet på grunn av deres bekledning og tidspunktet.

Les forrige sak:
Selv om det ikke ble noen storfangst på Carmen Cesilie og Olaf Hegge, syntes de at det var godt å sitte ute i godværet.
Sola strålte mens fisken lurte seg unna

SE MANGE BILDER fra isfiskekonkurransen på Liavatnet

Close