18 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Ridesommer på Stall Blakstad

Før feriene starter for fullt skal lokale ridekonkurranser avvikles. Ponnyog hesteridning opptar mange i miljøet ved Stall Blakstad i Stjørdal. Her står hest i sentrum for det meste i et sosialt friluftsmiljø.

 

Unge ryttere og for-verter på stallen ser frem mot en aktiv sommer med hest. Is og kalde dager er tilbakelagt og gjør hestehold langt enklere. Nå rir medlemmene på ridebaner og på hesteog ponnistier i nærmiljøet. I pauser står grilling og sosialt stallmiljø høyt i kurs hos alle på stallen.

– Vi har en aktiv sesong foran oss. Stall Blakstad skal ha weekend-trening 13-15. mai. Vi skal også delta i Monsberga på Finnfrem dagen. 17.mai er det leieridning på Fosslia under juniorutvalgets ansvar. Begge steder blir det ponnyridning for de minste, forteller daglig leder Trude Nesset ved Stall Blakstad. Det avholdes ridekurs fremover til uke 25. Ukene 26 og 27 blir det sommerleir med dagleir åpen for de minste. Påfølgende uke 28 skal vi ha treningsleir igjen, så aktivitet blir det nesten hele sommeren kun med et par uker pause. Hestene må ha stell og trim uansett, og da er det topp å ha så flinke forverter som vi har på stallen, sier Trude.

Coop Storlien artikkelnivå

Stall Blakstad og Horse Factory hadde sin start i Blakstad året 2003. Kanskje blir det en skikkelig markering i 2013 når vi runder ti år på Stjørdal. Før det skal vi ivareta ryttere og hester på beste måte, sier Nesset.

 

Gode ryttere på stallen

Stall Blakstad kan skilte med mange gode ryttere gjennom tidene. Lisa Wangberg Jerpstad og Karoline Moe var begge med i innendørs NM i klassen ponni ridning i år. Her snakker vi om store ponnier som yter like godt som hesten.

Karoline deltar også i Baltic cup med ryttere fra minst tre nordiske land. Vi har flere gode ryttere på distriktsnivå. Rekrutter er også på vei opp. Viktig er det at alle som holder på med hestesporten trives, og det ser det ut til at de gjør på Stall Blakstad, sier Trude Nesset som også kan tilby overnatting på sommerleir og ridekurs. Det skjer i små idylliske hytter på Stall Blakstad. For hestene er det stallen som gjelder mellom trening og konkurranser. For tiden nyter hester og ryttere det sommerlige været.

Les forrige sak:
Ordfører Johan Arnt Elverum har lenge diskutert det kommunale inntektssystemet. Her har han et møte med daværende kommunalminister Magnhild Meltvedt Kleppa våren 2008 der han forklarer Stjørdals utfordringer. Men fortsatt hører Stjørdal med til bunnskiktet av landets kommuner når det gjelder inntekter med bare 90 % av gjennomsnittet – lavest i landet. Likevel produserer kommunen gode tjenester for sine innbyggere.
Stjørdal er en fattig kommune

  Stjørdal er pr. definisjon en fattig kommune, men likevel er […]

Close