6 °C Stjørdal, NO
21/03/2019

Rikholdig meny på julefrokosten

|||| Blink-trener Are Tronseth (t.h.) fortalte om tankesettet i hans A-lag. Til venstre står daglig leder i Stjørdal Næringsforum, Jon Uthus. (Foto: Knut Jegersen)|Kari Jørgensen (t.v.) og Kari Christensen fortalte om funnene i Ungdata-undersøkelsen. (Foto: Knut Jegersen)|Arve Fossen (t.v.) og Rune Rein delte erfaringer fra Fides. (Foto: Knut Jegersen)||

Styreleder Thomas Lidal Jamne og A-lagstrener Are Tronseth fortalte om Stjørdals-Blink Fotball som bredde- og toppfotballklubb blant landets 64 beste. Med hundrevis av spillende medlemmer har bedrifter gode muligheter for å profilere seg. Trener Tronseth er glad for det store lokale innslaget av spillere.

– Det er ikke helt vanlig på vårt nye nivå, sier Are Tronseth.

Kari Christensen er forebyggende koordinator i Stjørdal kommune mens Kari Jørgensen er folkehelsekoordinator i det meste av Værnesregionen:.

– Arbeid er viktigste enkeltfaktor for god folkehelse. Det er deres klare budskap før presentasjon av «Ung Data».

Coop Storlien artikkelnivå

– Undersøkelsen viser fornøyde ungdommer som likevel kan oppleve press for å lykkes. Det er mange uføre i Værnesregionen. Stjørdal og omegn kan fortsatt sysselsette flere innvandrere, er noen av konklusjonene fra Jørgensen og Christensen.

Arve Fossen og Rune Rein presenterte Fides og tilrettelegging for sysselsetting.

– Det handler om å få til en mestringsarena. Vi starter med en samtale og snakker mye med ungdommene som blir med på å utarbeide en handlingsplan mot arbeid eller utdanning. Jon Petter Overvik ble rost som en offensiv arbeidsgiver for å gi alle en mulighet.

– Vi trenger flere som Jon Petter. Det er som fotballtrener Are sier: Du må få trene for å vise hva du duger til. Ingen blir god uten spilletid!

Geir Kirkbak er daglig leder i Joker Engros som ble kjøpt opp av vaktmesterselskapet VRM som er involvert i prosjekter, og utfører blant annet fasadevask, gulvbehandling, renhold, takfornying, vaktmestertjenester og vindusvask. Rekruttering kan være utfordrende.

– Plutselig får vi oppdrag som skaper behov for folk. Vi kan gå vegen om ordinær utlysning, men det tar tid når du skal ha folk nå! Derfor er 50 % av arbeidsstokken vår rekruttert gjennom NAV og samarbeidspartnere. Det har vi gode erfaringer med. Vi kan se på Stormberg som har tatt sjansen på litt alternativ rekruttering med stort hell. Vi har gått i deres fotspor. Vi ser eksempler på folk som kan jobbe seg opp til viktige funksjoner, sier Kirkbak. 

Frokostinnleggene fikk daglig leder i Stjørdal Næringsforum, Jon Uthus, til å oppsummere slik:

– Vi må ha et inkluderende lokalliv for å vokse. Det er vi som sitter her som har oppdraget. Norge og Stjørdal har ikke råd til å ha så mange som 700.000 som står utenfor arbeidslivet.

Les forrige sak:
||
Byggutdanningen ved Stjørdal fagskole får fortsette

NOKUT igangsatte revideringen på bakgrunn av informasjon som kom frem under […]

Close