-0 °C Stjordal, NO
24/02/2020

Ringte inn bombetrussel mot Værnes

Nå må en mann i 60-årene i fengsel

(Illustrasjonsfoto)

En mann i 60-årene fra ei bygd sør i Trøndelag må i fengsel etter at han i september i fjor ringte inn en bombetrussel mot Trondheim lufthavn Værnes. Det var midt på dagen søndag 29. september at mannen ringte til Avinors kundesenter i Bodø og uttalte at det var en bombetrussel på Værnes og den var svær.

Trusselen var en av flere som mannen måtte svare for i Sør-Trøndelag tingrett nylig. På sommeren i fjor ringte han flere ganger til flere politibetjenter i Nordland og truet med at husene deres ville bli sprengt i lufta. Forut for bombetrusselen mot Værnes den 29. september ringte han også tidligere i september inn flere trusler om bomber. Blant annet rettet mot Alstahaug tingrett, og Sandnessjøen lufthavn.

Dagen etter at sørtrønderen ringte inn trusselen mot Værnes ringte han til Avinors operatør ved Bergen lufthavn Flesland med tilsvarende trussel og to dager etter ringte han til Bane Nor i Trondheim og uttalte at det skal gå av en bombe på togsporet og stasjonen.

Mannen erkjente de faktiske forholdene da han møtte i tingretten, men nektet for straffeskyld.

– I skjerpende retning viser retten til at tiltale ved sine handlinger har utvist en total mangel på respekt for andre mennesker. Han har skapt betydelig utrygghet. Av allmennpreventive grunner er det viktig med markerte reaksjoner for denne typen adferd. I formildende retning legger retten vekt på at tiltalte har erkjent de faktiske forhold fullt ut. Han har imidlertid ikke erkjent straffeskyld og hans erkjennelse er derfor ikke uforbeholden. Til tross for dette har han ved sin forklaring for retten bidratt til en prosessøkonomisk besparelse, heter det i dommen fra Sør-Trøndelag tingrett.

Dommen fra tingretten ble på ti måneders fengsel hvorav fire måneder gjøres betinget.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Rykker ut til pipebrann

Brannvesenet til Vassbygdvegen

Close