6 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Ringte inn til festival med matklokka

Nå blir det tre dager med gode lokale smaker

Irma Øfsti på Øfsti Mellom ringte i matklokka på gården presis klokken 11.00, og markerte dermed starten på Trønders Matfestival i Værnesregionen.

Fredag og i helga blir det arrangert en desentralisert Trøndersk Matfestival. Værnesregionen samler lørdag sine deltakende produsenter med et 10-talls boder på torget og langs gågata i Stjørdal. Torsdag ble det ringt med matklokka til mange kommende smaksopplevelser.

Både bryggerhus og produsenter fra hagebruk- og landbruk finner sammen under fanen Trønders Matfestival også i år. Forskjellen denne gang er at festivalen spres utover på flere arrangement. Dette er i tråd med myndighetenes anbefalinger, og det smaker godt både for publikum og arrangører med en videreføring av festivalen. Torsdag var det «kick off» for de kommende gate- og gårdsarrangement på Øfsti Mellom hos Irma Øfsti. Gårdskona Irma dro tradisjonen tro i gang matklokka på stabburet, og markerte starten på mye spennende innen spisende og drikke fra Værnesregionen og Trøndelag. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Irma Øfsti og Grete Sørebø ønsker velkommen til Trønders Matfestival i Værnesregionen.

Det var tidligere vanlig at gårder ble utstyrt med matklokker også her i dalføret, men sjelden er det å høre gårdsklokkene spille inn til nons og middag lengre. Akkurat det ville gjerne Irma Øfsti forandre på. Hun fant frem den støvete klokka i messing og fikk egenhendig satt opp klokkehus til bjella på stabburet.

– Nå passer det supert å dra i gang årets festival med klokka på gården. For publikum og kunder er det nå bare å ønske velkommen til de kommende arrangement. Bryggeriene har sine events, og vi produsenter stiller med mange smaker i bodene på torget og i gågata, lovte Irma som blant annet driver oppdrett av urfe på gården Øfsti Mellom. Flere gårder langs fylkesvei 26 vil være åpen.

Ordfører Ole Morten Balstad fra Selbu, varaordfører Ole Hermod Sandvik i Stjørdal, og varaordfører Kari Presthus fra Frosta var også tilstede sammen med ledelse i næringsforeninga i Værnesregionen. Det samme var flere produsenter tilsluttet Route 26 og AUK da Trønders Matfestival i Værnesregionen offisielt ble «ringt i gang». Kortreiste matopplevelser med mulighet for å kjøpe lokale produkter byr festivalen på. For de med sans for lokalt brygg, finnes det også egne arenaer for dette.

Lokale produkter fra regionen står i fokus når Trøndersk Matfestival i år tilbys i desentralisert utgave.

Les forrige sak:
Bekymret for harryhandlere som gir blaffen

Kommuneoverlegen bekymret for de som dropper pålagt karantene

Close