17 °C Stjørdal, NO
13/08/2020

River tre bolighus for nye leiligheter

Ordføreren fikk ta et tak med gravemaskina

Nå er riving av eldre boliger og klargjøring av tomt i gang langs Nordre gate. Fra venstre: Vidar Trøite og Dag Terje Børseth fra Fossli MT, Stian Foldal fra TOBB, ordfører Ivar Vigdenes, Rolf Charles Berg fra plankomiteen, Monica F. Iselvmo og Lars Myhr fra MT-Byggteknikk.

Et eldre boligområde langs Nordre gate på Stjørdal får nå byggestart med nye leiligheter. Nå rives det for å gi plass til moderne løsninger i to byggetrinn. Interessen for sentrale boliger er stor i følge megler i prosjektet.

Karl Eidsviks plass skal bygges på tomtene mellom Ole Vigs gate og Nordre gate og blir sentralt beliggende med kort vei til både tjenester og reise. Jernbanestasjonen ligger i vest og butikker med handel ligger nært. Nå fikk ordfører Ivar Vigdenes ta plass i gravemaskina hos Fossli Maskin og Transport for å markere de store endringene som skjer på tomten. TOBB er utbygger i samarbeid med Forr Bo. Prosjektleder hos TOBB, Stian Foldal sier forhåndssalget av blokk A i første byggetrinn allerede har nådd 70 prosent salg.

– Vi møter dette prosjektet med stor tilfredshet og registrerer at det i sentrum ikke er bygget nye leiligheter av et visst omfang på fem år. Nå er det i første rekke TOBB-medlemmer som prioriteres som de første som får tilbud om å kjøpe, så legges leilighetene ut for salg til alle interesserte, sier Stian Foldal fra TOBB. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Ordfører Ivar Vigdenes tok plass i gravemaskina hos Fossli Maskin og Transport og markerte forberedelse og klargjøring av tomteområdet. Svingen-huset i gul farge rives mot vest.

Det er MT-Byggteknikk med kontoradresse på Sytterøy som blir totalentreprenør i et prosjekt som realiserer en kontrakt verd hundre millioner kroner. Monica F. Iselvmo og byggeleder Lars Myhr hos MT-Byggteknikk er ydmyk begeistret for oppdraget og gleder seg til å starte bygging av to trinn blokk A og blokk B i prosjektet.
– Dette er det største byggeprosjektet vi nå møter etter at vi startet bedriften. Det skal bli både motiverende og givende å realisere prosjektet Karl Eidsvik plass. Her vil vi i stor grad benytte lokale leverandører, sier Monica F. Iselvmo. Fossli Maskin og Transport klargjør nå den betydelige tomten i Stjørdal sentrum der tre eldre boliger nå rives. Eiendomsmegler hos Eiendoms Megler 1, Morten Løvseth, opplever at interessen for sentrale leiligheter er stor.
– Når det gjelder prosjektet Karl Eidsviks Plass så har salget gått etter planen så langt. Vi lanserte prosjektet med salgsstart i mai, og hadde en ambisjon om å oppnå tilstrekkelig med salg til at byggingen kunne komme i gang i høst. Der er vi nå, og så langt er 15 av 26 leiligheter i første byggetrinn solgt. Dette betrakter vi som et veldig godt salg i Stjørdal sin målestokk. Hittil har vi hatt kjøpere både fra Stjørdal, Malvik, Trondheim, Otta og Bodø. Vi opplever bra respons fra et stort område. Det er også bra spenn i aldersgruppen av kjøpere, men hittil har vi solgt flest av de større og dyrere leilighetene til en mer voksen kjøpegruppe, sier Løvseth.
– Er det kontinuerlig salg i prosjektet fremover?
– Vi opplever fortsatt bra med henvendelser og interesse på leilighetene, og forventer å selge jevnt med leiligheter også i tiden fremover. Vi jobber nå også med å klargjøre byggetrinn 2 for salg med blokk B, og tror markedet for dette trinnet også kommer til å være godt. Her har vi en litt annen miks av leiligheter, og interessenter vil oppleve en stor grad av fleksibilitet i tidlig fase om man vil gjøre endringer og for eksempel slå sammen/bygge sammen leiligheter.
– Har dette skjedd tidligere med utvidet areal?
– I trinn 1 og Blokk A har vi opplevd to ganger at kjøpere har slått sammen 2 mindre leiligheter til en stor. Da har man fått tid med utbygger og arkitekt for å optimalisere løsningen etter eget ønske. Dette er fortsatt mulig i en begrenset tidsperiode enda, sier Morten Løvseth.

Monica Fjerdingen Iselvmo fra lederteamet i MT-Byggteknikk som skal bygge nye leiligheter på tomten til Karl Eidsviks plass. En entreprise verd 100 millioner kroner. Tre eldre boliger rives.

 

Les forrige sak:
– Æ e så stolt av dæm

Rørt Blink-trener etter kraftprestasjon i Egersund

Close