3 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Robert til topps

|| ||

Tydalingen vant 3 av 4 kval-heat med god margin.I finalen ble det også en god start og luke ned til 2. plassen. Dermed fikk lysluggen kjøre sitt eget løp helt til mål. I finalen var det 16 kjørere til start. Samspillet med den nye Ski-doo MXZ var optimalt.

Det var Pro Stock – og Openkjørere i samme klasse.

Til helga helg venter Arctic Cat Cup i Østersund,et stort stevne som går for å være europas største scooterløp i deltagerantall.

Det har vært en en usedvanlig bra oppkjøring for Lundens del. Snøen kom tidlig, maskina likeså. Riktignok måtte NM i Karasjok gå av stabelen uten Roberts deltagelse på grunn av betennelse i ei hånd. Å reise redusert opp dit, 1500 kilometer i bil hver vei, var noe teamet slo fra seg.

2017 ble trøblete for Team Lunden av flere årsaker. Topp 5 i NM i 2018 er nå et naturlig mål. Mesterskapet arrangeres i Valdres 9-12. mars. Pr. idag er han ikke på landslag, noe som gjør deltagelse i nordisk mesterskap i Mora, samt EM i april i Finland og VM i samme land deretter, usikkert pr. nå.

Robert Lunden satser spesielt mot Midt-Norsk mesterskap og det svenske mesterskapet. Det består av fem runder inkludert finale. Søsteren Marte Lunden ble kneskadd vinteren 2017 og ble satt ut resten av sesongen. Deretter ble det ryggplager med mer. Hun satser denne sesongen for fullt på færre løp. Teamet består av mor Nina Lunden og far Kåre Lunden. Geir Brynhildsvoll bidro som tekniker i fjor og var også med til Bruksvallarna. Robert mekker også mye selv.

Det blir stevne på Tydalsbanen 27. januar; Midt-Norsk mesterskap runde 1 oppe på Sellisjøbanen og påskecrossen på Stuguvoldsmoen langfredag blir arrangert i år også.

Både Robert og Marte bor og jobber i Trondheim. Det blir mange mil bak rattet. I sesong pendler søsknene endel midt i uka for å trene og klargjøre utstyr. Det blir også noen feriedager i forbindelse med løp.

Les forrige sak:
||
Ruskjører tatt etter vitnehjelp

- Ved hjelp av vitner tatt en sjåfør i Lånke som […]

Close