-9 °C Stjørdal, NO
18/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 03

Rockefotograf skal inspirere til blinkskudd

– Her blir det gode tips til alle fotografer med alle typer kamera

FOTOKVELD: Denne trioen er sentral når Rockefotografen kommer til Kimen 24. april. Fra venstre: Grethe Lindseth som er leder i Stjørdal Fotoklubb, arrangør Jan Henrik Siraas og Kjetil Schjølberg fra Stjørdal Foto. FOTOKVELD: Denne trioen er sentral når Rockefotografen kommer til Kimen 24. april. Fra venstre: Grethe Lindseth som er leder i Stjørdal Fotoklubb, arrangør Jan Henrik Siraas og Kjetil Schjølberg fra Stjørdal Foto.

Kenneth Sporsheim heter han, men i rock- og fotomiljøet går han kun under navnet Rockefotografen. 24. april kommer han til Kimen for å inspirere interesserte til å ta enda bedre bilder.

– Alle fotointeresserte uansett ståsted i forhold til om man har en smarttelefon eller et speilreflekskamera, inviteres til å få påfyll og tips på fotografering. Spesielt vil det dreie seg om fotografering under utfordrende lys og vanskelige forhold, og få nye måter å tenke på og inspirasjon til å prøve nye ting, sier Jan Henrik Siraas.
Sammen med Stjørdal Fotoklubb og forretningen Stjørdal Foto er det Siraas som står som arrangør av inspirasjonsforedraget i Vektersalen.

Ut i verden

Kenneth Sporsheim er en «gammel», god bekjent av Siraas, men først og fremst er han landets aller mest kjente rockefotograf.
– Han har mange års erfaring i bransjen og har markert seg som en av Norges mest erfarne konsertfotografer. Erfaringen strekker seg ikke bare over mange år som musikkfotograf i Norge, men også rundt om på de største festivalene i Europa. Han har tatt ett steg om gangen og startet med å fotografere på scener rundt om i Trondheim, forteller Siraas.

Krevende fotoutfordring

Å fotografere under rockekonserter er en krevende og utfordrende, men først og fremst artig, opplevelse.
– Det handler om lyssetting, og ikke minst hvordan man skal klare å forevige dramatikken, sier Siraas.
Arrangøren understreker imidlertid at Sporsheim sitt foredrag ikke bare skal dreie seg om el-gitarer, slagverk, langt hår og stagediving.
– Her blir det gode tips til alle fotografer med alle typer kamera. Og i etterkant av inspirasjonsforedraget drar vi i gang en vårlig fotokonkurranse, sier Jan Henrik Siraas.

Drar i gang konkurranse

Konkurransen har temaet «Hegra Festning-området sett gjennom en rockefotografs fotolinse». Konkurransen starter når Hegra Festning åpner for sesongen og går til og med søndag 16. juni. Ditt beste bilde fra Hegra Festning sendes du til jahesi@gmail.com i løpet av juni 2019. Merk bildet med ditt navn, så er du med i kampen om gode premier.
– Grethe Lindseth fra Stjørdal Fotoklubb, Rockefotografen Kenneth Sporsheim og jeg utgjør juryen som kårer vinnerbildene, sier Jan Henrik Siraas.
Før og under foredraget i Vektersalen i Kimen vil også Stjørdal Foto være til stede for å vise fram nyheter fra fotomarkedet.

 

Les forrige sak:
Det har vært en trafikkulykke på E14, like øst for Flora sentrum. (Foto: s-n.no-tipser)
Trafikkuhell på E14

Stans i trafikken på vegen

Close