16 °C Stjørdal, NO
15/08/2020

Røde Kors i Stjørdal markerer 50 år

Leder Lena Brevik, Nils Kenneth Fordal, Kjersti Løvik og Inge Auran i Stjørdal Røde Kors inviterer til 50-års markering for laget lørdag 1.september på Torget og i båthavna.

 

Stjørdal Røde Kors er et stort lag med 500 medlemmer. Et 40-tall av disse er mest aktive og samler egne folk og andre skarpe redningskorps med blant annet politi og brann- og redning til denne store jubileumsdagen. Aspiranter og hjelpekorpset blir med når Torget og sjøområdene blir baser for markeringen. Leder Lena Brevik forteller at Stjørdal Røde Kors også har 20 med i ungdom og åtte i omsorg-gruppa.

 

– Det er klart vi ønsker å vise oss frem når vi runder 50 år på Stjørdal. Mange har gjennom årene fått hjelp og støtte i tillegg til alt forebyggende arbeidet som er lagt ned, sier Lena som denne dagen tar med pressen til briefing på Torget noen dager før den store markeringen. Hun har følge av Nils Kenneth Fordal, Kjersti Løvik og Inge Auran som alle har lang erfaring i organisasjonen lokalt.  De fire gleder seg til å møte publikum og vise hva Røde Kors kan tilby landet over.

 

Inntar Torget i røde uniformer 

Jubilant og arrangør lover noen skikkelige overraskelser på Torget denne lørdagen fra 11.00 til 14.00. Ikke alt vil de røpe, men Lena Brevik sier Røde Kors har invitert flere som skal «skape en leteaksjon».  

 

– Hva skal dere lete etter Brevik?

– Det kan vi ikke røpe nå, men vi har nok med hjelp også av redningshund, politi og brannvesen. Vi vil nok også vise publikum hvordan sentralen organiseres ved leteaksjoner. Kanskje kan noen få bli med ut i søk, røper Brevik og innbyr til en spennende dag på Torget også med Røde Kors- medlemmer fra nordfylket på plass. For de med mere maritim interesse vil Røde Kors Stjørdal bli å finne ved båthavna denne dagen også. Aspirantene skal ha egen løype ved Storvika. Her blir det også demonstrert vannredning.

 

– Er dere mange nok aktive i Røde Kors Stjørdal?

– Vi vil gjerne ha flere med på laget. Mye spennende står for tur med introduksjonskurs 5.september og gratis førstehjelpskurs 13.september. I dag har vi base i 3.etasje på helsesenteret i Breidablikkveien. Vi fokuserer på en annen varig base med mer maritim atmosfære, men dette kommer vi tilbake til, sier Inge Auran, Lena Brevik, Nils Kenneth Fordal og Kjersti Løvik i Stjørdal Røde Kors som altså runder 50 år.

 

 

 

Les forrige sak:
TILLER-KOMPLEKS: Raymond Grytbakk Korsnes (t.v.) og Stjørdals-Blink har god selvtillit om dagen, men sliter med å vinne kampene mot Tiller. Lørdag venter en ny sjanse på Nye Blinkbanen. Her fra kvalifiseringsoppgjøret i 2010.
Må bekjempe Tiller-spøkelset

  Ikke siden cupkvalifiseringsseieren i 2002 har Stjørdals-Blink slått Tiller i […]

Close