5 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Rødt får plass i formannskapet

Valgteknisk avtale sikrer historisk plass

INN I FORMANNSKAPET: - I formannskapet får vi ved siden av alle sakspapirene også ta del i den serien av orienteringer som formannskapet får gjennom året. I tillegg blir vi med på behandlingen av alle lukkede saker. Vi skal behandle plassen med andakt og stor respekt, sier Rødts toppkandidat Espen Myhr Grandalsmo som i denne perioden får selskap av partikollega Tor Helge Rimul i kommunestyret. (Foto: Frank Skaufel) INN I FORMANNSKAPET: – I formannskapet får vi ved siden av alle sakspapirene også ta del i den serien av orienteringer som formannskapet får gjennom året. I tillegg blir vi med på behandlingen av alle lukkede saker. Vi skal behandle plassen med andakt og stor respekt, sier Rødts toppkandidat Espen Myhr Grandalsmo som i denne perioden får selskap av partikollega Tor Helge Rimul i kommunestyret. (Foto: Frank Skaufel)

– Vi er svært godt fornøyd med å få en fast plass i formannskapet etter valget, sier Rødts toppkandidat Espen Myhr Grandalsmo etter at partiet har inngått en avtale med Venstre.

Det er nå undertegnet en avtale som gir Rødt en plass i formannskapet i et valgteknisk samarbeid med Venstre, og posisjonen som hadde et mandat «til overs». Leif Eggen fra Venstre får til gjengjeld fast plass i komite kultur og levekår, som er den nye betegnelsen på den sammenslåtte komiteen. Eggen ledet komite levekår etter valget i 2015 og fram til mai-dagene i 2017. (Artikkelen fortsetter under bildet)

STØRRE POLITISK HANDLINGSROM: - Jeg er veldig glad for at Venstre får en fast plass i komite kultur og levekår som arbeider innenfor et felt der jeg har størst kompetanse, sier Leif Eggen som er veldig glad for det valgtekniske samarbeidet med Rødt og posisjonen.
STØRRE POLITISK HANDLINGSROM: – Jeg er veldig glad for at Venstre får en fast plass i komite kultur og levekår som arbeider innenfor et felt der jeg har størst kompetanse, sier Leif Eggen som er veldig glad for det valgtekniske samarbeidet med Rødt og posisjonen.

– Jeg er veldig glad for å få denne muligheten til å jobbe politisk. Med fast plass i komite kultur og levekår i tillegg til kommunestyret har jeg en mye bedre mulighet til å følge med og fremme saker. Venstre er veldig godt fornøyd med denne tekniske avtalen med Rødt og posisjonen ved ordfører Ivar Vigdenes, sier Leif Eggen som også blir første vararepresentant til formannskapet.

Rødt fikk denne gang valgt inn to representanter i kommunestyret. Dermed Tor Helge Rimul første varamedlem til komite kultur og levekår.

– Med fast plass i formannskapet føler jeg at Rødt har funnet en plass i varmen. Nå får vi et helt annet utgangspunkt for å følge den politiske utviklingen i Stjørdal og komme med våre kommentarer, sier Espen Myhr Grandalsmo, som på tross av det valgtekniske samarbeidet lover aldri å glemme og være kritisk når det trengs.

– Dette er en veldig god løsning for Rødt som vi liker, sier en meget godt fornøyd Espen Myhr Grandalsmo.

Les forrige sak:
Frode Revhaug fra Høyre blir ny ordfører på Frosta. Her sammen med varaordfører, Kari Margaret Ydsti Presthus fra Arbeiderpartiet. (Foto: Frosta Høyre)
Blir eneste Høyre-ordfører i Trøndelag

Den politiske kabalen er lagt på Frosta

Close