8 °C Stjørdal, NO
10/08/2020

Roger går for veterangull

Men først skal han gå ni mil på ski i svarte natta

Roger Dullum skal gå veteran-VM i langrenn. Men først skal han gå ni mil på ski i svarte natta mellom Sälen og Mora i Nattvasan. Roger Dullum skal gå veteran-VM i langrenn. Men først skal han gå ni mil på ski i svarte natta mellom Sälen og Mora i Nattvasan.

Roger Dullum (60) skal om halvannen uke gå VM på ski. For veteraner.

Og veteran, det er han virkelig. Som barn og ungdom i både hoppbakken og i langrennssporet la han grunnlaget for en aktiv livsstil. Senere har det blitt flere Trondheim-Oslo på sykkel, utallige klasseseire i lange og korte skirenn, og ikke minst mosjonsløp i både inn og utland. Natt til lørdag går han Nattvasan, den nattlige varianten av Vasaloppet, for tredje gang.

– Interessen for ski har jo bestandig vært der. Jeg har gått bortimot alle de store skirennene i Norge og også Vasaloppet flere ganger. Et høydepunkt er 33. plass i König Ludvig Lauf i 1989. Så kom noen år der jeg gikk mye mindre enn før, fulgte opp sønnen og hans satsing. De siste årene har jeg egentlig fått en ny vår som skiløper. Gleden ved å spenne på seg skiene og motivasjonen til å trene er minst like stor nå som i mine beste år. Vi har fått til en fin treningsgruppe i Blå-xr kameratene, der vi er fem gutter i alle aldre, som er ute på tur og trening både sommer, høst og vinter. Bjarne Johansen er min makker i Nattvasan i år, og det er han jeg drar oftest på tur med. Han har mange mil trening i ryggen min gjennom en skisesong humrer Roger Dullum.

Nattvasan er et parløp der to løpere må gå sammen de ni milene fra Sälen til Mora, og det eneste i Vasaloppsuken som går i fri teknikk. Nå har han samme makker som i debuten for tre år siden.

– Det var Bjarne jeg gikk med første gangen for tre år siden, da vi ble nummer ti. I fjor gikk jeg med Christer Kristoffersen under ekstreme forhold med temperaturer godt under minus 20 i de verste kuldegropene. Med elendig glid og trøbbel med krampe og næringsinntak stabbet vi oss inn til en hederlig 23. plass. I år ligger det an til meget gode forhold og da kastet vi oss rundt og satte oss i bilen. Vi må jo prøve å forbedre 10. plassen, sier Roger Dullum.

Nattvasan blir en strålende oppladning til årets store mål for den sjeldent spreke 60-åringen. Det er nemlig veteran-VM på Beitostølen, som åpner neste fredag.

– Der er distansen ‘»bare» tre mil, men jeg har sett på løyper og løypeprofil, – det blir ikke noen lett oppgave det heller. Nivået er meget varierende, fra tidligere verdensmestere til mer urutinerte løpere med kun få mil på ski. 26 nasjoner er representert og du må være minst 35 år for å delta. Ettersom jeg akkurat ble 60 og VM går i Norge i år tenkte jeg at dette skulle bli et fint treningsmål. Grunnlaget la jeg i fjor vinter med 250 mil på ski, og har fulgt opp med nye 250 mil på rulleski. Vi hadde en fin vinter og en nydelig sommer. Jeg har også vært skadefri og knapt nok syk. Men dagsform, ski og hodet må jo også spille på lag for at det skal gå bra. Målet er å gå et godt skirenn, så får vi se hvor langt det rekker. Det er ikke mange over 60 år som skøyter like mye som meg, der har jeg kanskje en liten fordel, avslutter Roger Dullum.

Les forrige sak:
Hvert år utarbeider politikerne en lederavtale for rådmannen. I sitt forslag er ordfører tydelig på at sentrumsplanen må bli vedtatt før sommeren, og krever at rådmann Anne Kathrine Slungård sørger for det. Dette bildet er tatt da rådmann og ordfører feiret at Stjørdal kommune passerte 24.000 innbyggere. (Arkivfoto: Bjørn Helge Larsen)
Krever at sentrumsplan vedtas før sommeren

Dette blir trolig ett av målene i rådmannens lederavtale

Close