22 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Romjulkonsert i Lånke kirke

| De erfarne korstemmene i Lånke Kor-All inviterer til romjulskonsert i Lånke kirke. Femte juledag klokka seks på kvelden åpnes kirkedøra. På bildet ser vi Lånke Kor-all-herreavdelingen i sang på Hell Kjøpesenter nylig under ledelse av dirigent Mary Kjelsaas.|

Romjulskonserten i Lånke kirke har blitt et fast innslag i en rolig og stille juletid. Lånke Kor-All synger julesanger med tradisjonelle titler og melodier. Koret fra Lånke med dirigent Mary Kjelsaas får med seg gjesteartister. Lånkes Oddvar Nergaard og Odd Halvor Moen skal delta med sang og pianospill. Lånke Kor-All stiller med egen solist i Øyvind Heimstad. Laanke Skolemusikk sine veteraner er med denne gang under ledelse av Nergaard.  Orgelet blir tatt i bruk under konserten og på repertoaret står fristende toner som «Den hellige stad», «O helga natt», «Jul, jul», «Sibelius julvisa», «Mitt hjerte alltid vanker», «Nå tennes tusen julelys» i tillegg til flere overraskelser.

Når vi er i romjula med denne konserten synes vi det passer godt med fellessanger, sier dirigent Mary Kjelsaas. Hun dirigerer altså herrekoret på nytt denne gang med stødig takt. Trolig vil Oddvar Nergaard fremføre noe fra Hendels Messias. Julerepertoaret har som nevnt overraskelser, og Lånke Kor-All med herrene Kolbjørn Geving, Roar Kjelsaas, Hilmar Jørstad og Torstein Skei blant flere gir som vanlig sitt ytterste for at dette skal bli en fin opplevelse.

Løfter frem stemningen

Det er erfarne sangere som presenterer romjulskonserten denne gang. «Nå tennes tusen julelys» vil fylle kirkerommet som da vil ha levende lys som en markering av Jesu fødsel i denne tiden. «Det lyser i stille grender» skal publikum i kirka få delta på under fellessang. «Nordisk julesalme» skal også fremføres samlet, så her er det bare å starte sangøvelser i god tid. Korpsgruppa vil trolig overraske med «Amazing grace» og flere andre.

Da er det bare å sette av tid til denne romjulskonserten, sier Mary Kjelsaas og Torstein Skjei. De to åpner kirkedørene klokke 18.00 den 29.desember. Lånke kirke står da klar til å skjenke stille refleksjoner blandet med melankoli og korsang. Nyt dette tilbudet!

Les forrige sak:
|
Bor du på et kulturminne?

På mange boligtomter er det registrert fredede arkeologiske kulturminner, som rester […]

Close