-0 °C Stjørdal, NO
28/03/2020

Ronaldo kjører VM-buss

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

 

Nettbuss er offisiell transportør for Ski-VM 2011 i Oslo.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Selskapet har tatt ut 50 sjåfører i kjernetroppen, som skal kjøre 1200 utøvere, deres støtteapparat,
1500 pressefolk og 300 funksjonærer fra NRK opp og ned til Holmenkollen. I tillegg kommer sponsorer og andre gjester og det betyr at det hver dag vil være mellom 3 og 5000 som skal kjøres inn og ut av anlegget av Nettbussjåfører. Alle sjåførene er plukket ut etter å ha søkt om å få være med. Sjåførene må kommunisere på engelsk og selvsagt være dyktige bak rattet, og mange av dem har vært med på lignende oppdrag tidligere.

På selve Holmenkollområdet skal det brukes hybridbusser. Det er dieselelektriske busser, som er mer miljøvennlige, fordi både Nettbuss og Ski-VM har en tydelig miljøprofil. Omlag 40 skyttelbusser skal brukes, i tillegg til 20 minibusser i Midtstuebakkeområdet (der er det nemlig ikke plass til store busser).

Ronaldo Opem fra Stjørdal er en av sjåførene. Han er riktignok oppvokst i Oslo, men gift med ei jente fra Stjørdal. han har kjørt buss for Nettbuss fra 2000 og før det kjørte han bryggeribil for Ringnes – så han er vant til å kjøre forsiktig med lasset. Han kjører til daglig TIMEkspress, rutebuss og skolebuss og syns alt sammen er gøy, men om han absolutt må velge så liker han skolebuss aller best.
– Buss er gøy fordi det er utrolig sosialt og man blir kjent med masse ulike folk, sier han.

Ronaldo kjørte under alpin-VM i Årei 2007 og syntes det var gøy. Det ga mersmak og derfor meldte han seg for å være sjåfør under Ski-VM i Oslo i 2011.

– Den største utfordringen er at man ikke kjører på hjemmebane, avslutter Ronaldo.

Les forrige sak:
Meråker inn i DMS-samarbeid

  Med 19 mot 2 stemmer har kommunestyret i Meråker vedtatt […]

Close