11 °C Stjørdal, NO
20/09/2020

Roser ordførerens tiltak for næringslivet

– Vi forventer at det ordføreren nå sier blir omsatt i handling

Daglig leder Jon Uthus i Næringsforeningen i Værnesregionen er fornøyd med de grepene ordfører Ivar Vigdenes kom med mandag formiddag. (Arkivfoto)

Den daglige lederen i Næringsforeningen i Værnesregionen (NIV) er fornøyd med at ordfører Ivar Vigdenes er på banen for å bidra til fart i det lokale næringslivet.

– Veldig fornøyd. Det er offensivt, og vi forventer at det ordføreren nå sier blir omsatt i handling, både når det gjelder regulering og innkjøp, og at det skal inspirere andre kommuner til å tenke likens, sier Jon Uthus, som er næringsforeningssjef.

LES OGSÅ: Legger hele overskuddet i potten for å hjelpe næringslivet

Han har naturlig nok hatt tett dialog med næringslivsaktører i de siste dagene, og tar imot Vigdenes sine utspill med tilfredshet og åpne armer.

– Det er sånn at situasjonen i bygg- og anleggsbransjen er at tempoet var bra når viruset traff oss, men at det selvsagt vil bli betydelig mer krevende på lengre sikt. Nå kan kommunene bruke tiden til å gjennomføre reguleringsarbeid, anbud og utlysninger som skulle kommet på et senere tidspunkt. Løypemeldingen fra bransjen er at det blir ledig kapasitet på sikt, og da er dette viktige og riktige tiltak. Det er et mulighetsrom vi har nå til å forberede oss både på det som kommer underveis i denne krevende perioden og etterpå, sier Jon Uthus.

Uthus er glad for at Vigdenes peker på viktigheten av å komme i gang med E6-utbyggingen, ettersom næringsforeningssjefen ser utfordringer knyttet til karanteneregler og arbeidskraft. Og ikke minst er Uthus opptatt av at hjulene må rulle.

– All aktivitet som skapes er med og styrker arbeidskraft og ikke minst kjøpekraft. Vi må ha hjulene i gang. Så er det sånn at tiltak som dette gjør at kommuner må gå på akkord med kommunale økonomiske målsetninger, men jeg er sikker på at grep som gjøres nå vil betale seg på sikt, sier Jon Uthus.

 

Les forrige sak:
Legger hele overskuddet i potten for å hjelpe næringslivet

Vil framskynde mindre investeringer, gi ekstra midler til arrangement og ta inn flere lærlinger

Close