1 °C Stjørdal, NO
26/03/2019

Rotmoviser – «Tidl-ti»

Marianne Lundberg og Svein Terje Aspen studeres av diverse bygdeoriginaler, f.v.: Kristian N. Nevermo, Børge Sneisen, Arne Thorshaug og Felix Mühlemann. Foto: Finn O. Fosmo

Mer Rotmo-løyer med Hommelvik Mannskor

Lørdag 9. april byr Hommelvik Mannskor på mange kjente og noen litt mer ukjente viser av Hans Rotmo i Folkets Hus. Mannskorets forestilling bærer den talende tittelen ”Tidl-ti!” – og er en reise i Hans Rotmos musikalske univers, med utvalgte smakebiter fra både Heimevernslaget, Valley Boys, Vømmøl og Ola Uteligger.

 

Fra Frelsesarmeen i Hommelvik høres høye latterbrøl og rungende refreng på torsdagene. Det siver både kjente strofer og mer ukjent materiale ut gjennom veggene, og både solister, duoer og hele koret er i aksjon.

Innenfør dørene møter vi mannskorets 25 sangere, i full gang med å øve inn repertoaret til den forestående forestillingen i Folkets Hus lørdag 9. april. I det ene hjørnet akkederer handelsmann Arne Armoa (i Arne Thorshaugs skikkelse) med Johan Møkkerbakken (i Robert Iversens skikkelse), mens Tausa og Drengen – alias Marianne Lundberg og Svein Terje Aspen – venter på tur.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Feminint fokus

Korets dirigent, Torstein Fosmo, sitter ved pianoet og holder styr på både basser og tenorer. Det er dirigenten sjøl som har arrangert Rotmos viser til mannskorets forestilling, og han synes musikken og tekstene står godt til mannskorets uformelle stil.

– Kort fortalt blir dette en toakters forestilling hvor koret byr på smakebiter fra ulike deler av Hans Rotmos musikalske produksjon. Vi har ikke bare plukket ut de mest kjente Vømmøl-sangene, men har også godbiter fra Heimevernslaget, Ola Uteligger og andre perioder av Rotmos meget produktive karriere, sier Torstein Fosmo.

I Rotmos tekster er det slett ikke bare mannfolk som står i sentrum, og koret har derfor alliert seg med Marianne Lundberg for å ivareta forestillingens feminine fokus på scenen.

– Dette er mitt livs sjanse. Jeg får tross alt være med i et mannskor!, sier Marianne Lundberg begeistret og ler.

 

Gode hjelpere

Tidl-ti! blir mannskorets største løft siden koret ble etablert i januar 2010.

– Vi har vært med på flere konserter rundt om i Hommelvik, og også arrangert huskonsert i Frelsesarmeen og felleskonsert med Oravais Manskör på Café Rampa – men ”Tidl-ti!” blir utvilsomt det største løftet til nå. Vi har over 20 sanger på repertoaret for kvelden, så dette blir stas!, sier Ole Christian Iversen som er leder for mannskoret.

Iversen opplyser at mannskoret har fått med seg Jan Eirik Eggen og Jahn Harry Kristiansen på lys og lyd, mens kvartetten Marit Hammer, Stein Tore Nybrodahl, Geir Roar Teigen og John Harald Brobak skal sørge for musikalsk tonefølge til mannskoret.

– Det blir kjempeartig å presentere dette stoffet sammen med så mange flinke folk. Vi har det fryktelig artig sammen, og jeg tror publikum har mye å glede seg til, fastslår Iversen.

Og den som har lyst til å høre og se Hommelvik Mannskor i aksjon lørdag 9. april, bør kjenne sin besøkelsestid. Det blir nemlig kun én forestilling, og billettene legges ut for salg på Statoil i Hommelvik lørdag 19. mars.

 

 

Les forrige sak:
Gleder seg til Tyrkia: Kristian Holm Jensen, Sverre Gulbrandsen, Nedzad Sisic og Simen Raaen Sandmæl. Bak målvakt Vebjørn Skeide.
Blink til Tyrkia

  Stjørdals-Blink Fotball A-lag menn og G19 drar i kveld til […]

Close