3 °C Stjørdal, NO
23/10/2018

«Rotsekk» med lidenskap for fotballen

|| – Jeg følte meg mer som en trønder etter at jeg ble med i «Kjernen», forteller Ole Christian Gullvåg som har vært medlem siden han var 13 år gammel i 1996.||

Sist oppdatert

– 8 år gammel 6. august 1991 så jeg min første kamp på Lerkendal da Rosenborg slo Kongsvinger 1-0 i en cupkamp, sier Ole Christian Gullvåg, som har vakt stor interesse med den lidenskapelige forestillingen «Rotsekk» som handler om fotball.

– Jeg kommer fra Herøy i Nordland med god utsikt til «De Sju Søstre» utenfor Sandnessjøen. 13 år gammel flyttet vi til Trondheim. Jeg oppsøkte Lerkendal sammen med min to år eldre bror. Vi gikk på Blussuvoll ungdomsskole og hadde kort veg ned til Lerkendal. Men jeg kom fra en liten skole med fem elever i klassen. Nå var vi fem klasser på 7. trinn med 30 elever i hver klasse. Her satt jeg og snakka nordlending. Både broren min og jeg følte oss utenfor i starten uten noe særlig med venner. Vi ble reddet av fotballen. For ved første anledning dro vi på Lerkendal for å se kamp. Jeg krangla mye med broren min og var minst av fire søsken, men på kampdagene kranglet vi aldri. Derfor sørget mamma alltid for å ha penger for å sende oss på kamp. Vi gikk nedover mot Lerkendal allerede i 3-tida. Først var det en obligatorisk tur innom O’Martins for å spise hamburger. Det var et viktig innslag på kampdagene. Vi sto først i køen da portene åpnet kl. 4 og fylte på med popcorn og brus. Nøye studerte vi programmet og kommenterte laget som skulle spill. Nils Arne Eggen var nå inne i sin 5. sesong og fikk stadfestet deltakelse i Champions League som et fast innslag. Hvem er det som står der borte og viser sin entusiasme? Det var «Kjernen». Skulle vi våge å stille oss opp blant «Kjernen»? En søndag fattet vi mot til oss og tok skrittet. Og det var helt ufarlig! For her var det ingen som brydde seg om hvem vi var eller hvor vi kom fra. Det var en stor motsetning til det vi opplevde på skolen. For der visste alle ganske fort «de to der» kommer fra Nord-Norge. Men Nord-Norge hadde en høy status hos «Kjernen». Arne Hansen og Terje Mørkved hadde brøytet veg tidlig på 70-tallet med sine scoringer. På slutten av 80-tallet med Mini og Ørjan Berg som aldri sluttet. I arbeidet med «Rotsekk» har jeg tenkt tilbake på denne tida. Og både broren min og jeg er helt enige om at det var viktig for oss å bli en del av «Kjernen». Nå var vi de eneste elevene på Blussuvoll ungdomsskole som hadde medlemskap.

 

 

Les forrige sak:
||||
Hæla i taket med revyen No sjø

De flyr høyt allerede fra starten av revygjengen på Skatval. Ikke […]

Close