14 °C Stjørdal, NO
24/05/2019

Røyk og lukt fra svenske skogbranner siger inn

De dramatiske tilstandene i Jämtland viser seg i Meråker

Røyk fra de svært dramatiske svenske skogbrannene har tirsdag kveld sivet inn over Meråker. (Foto: Karsten Tidemann) Røyk fra de svært dramatiske svenske skogbrannene har tirsdag kveld sivet inn over Meråker. (Foto: Karsten Tidemann)

I løpet av tirsdagen kom det sigende røyk fra de svenske skogbrannene over Meråker. Det sier mye om dramatikken i de svenske skoger.

– Dette er ikke skodde, men røyk fra skogbrannene i Sverige. Det lukter brent også, skrives det i en kommentar til dette bildet som er publisert på Facebook tirsdag kveld. Flere som har lagt merke til røyken forteller at det har vært en forholdsvis stram røyklukt litt oppe i Meråker-fjellene.

LES OGSÅ: Har sendt brannmannskap til Sverige!

Skogbrannene herjer i store deler av Sverige, og i Jämtland har det også vært brann i Åre kommune i området mellom Järpen og Mörsil. Med røyken som kommer sigende inn over norskegrensen cirka ti mil lengre vest forteller det mye om dimensjonene i brannherjingene i knusktørre svenske skoger.

Som et apropos, og som de fleste meråkerbyggene er opptatt av, så har storfonna i Fonnfjellet delt seg i to bak den svenske røyken. Det skjer ikke så ofte, men årets varme sommer tærer hardt på bygdas aller mest synlige kjennetegn, fonna i Fonnfjellet.

Les forrige sak:
(Foto: s-n.no-tipser)
Havnet i grøfta

En person til legevakt

Close