3 °C Stjørdal, NO
06/12/2019

Røyket hasj før han kjørte på «svenskhandel»

Politiet fant marihuanaplanter da de ransaket boligen

Sør-Trøndelag tingrett. (Illustrasjonsfoto) Sør-Trøndelag tingrett. (Illustrasjonsfoto)
Ditt Apotek Hellsenteret  Mobil

En mann i slutten av 30-årene røyket hasj kort tid før han kjørte fra Trondheim til Storlien en sommerdag i fjor. På vei tilbake fra Sverige denne ettermiddagen ble bilen som mannen var sjåfør av stanset av politiet i en rutinekontroll på E14. Politiet fikk mistanke om at det var narkotika i bilen. De ransaket bilen og fant narkotika. På bakgrunn av funnene tok politiet blodprøve av mannen. Analysen av blodprøven viste at han hadde THC i blodet tilsvarende marginalt over 1,2 promille.

– Tiltalte forklarte at han ikke kan huske hva han tenkte om å kjøre etter han hadde røyket hasj. Han forklarte at han ikke følte seg ruset, og at politiet og legen som foretok undersøkelse av han på politistasjonen etter pågripelsen hadde sagt at de ikke oppfattet han som ruset, heter det i dommen fra Sør-Trøndelag tingrett.
Dagen etter at han ble stanset for ruskjøring ransaket politiet mannens hjem. Der fant de fire marihuanaplanter og diverse utstyr for dyrking. I tingretten forklarte han at han i flere år har dyrket marihuana omtrent en gang i året, og at dette kun var til eget bruk.

I tingretten ble mannen dømt til 50 timers samfunnsstraff. I tillegg ble han fradømt retten til å føre kjøretøy i 18 måneder.

Les forrige sak:
Elisabeth Sofie Berg og Frode Håkonsen har gått inn som medeiere i Reklamebanken, og blir sentral i den videre utviklingen av reklamebyrået.
Inn som partnere i «banken»

Sollihaug trer tilbake - nye krefter inn i reklamebyrå

Close