23 °C Stjørdal, NO
19/07/2019

Rullende historie på Lilleøyan

Inviterer til museumshelg lørdag og søndag

Hans Gunnar (t.v) og Odd-Geir Vold inviterer til museumshelg på Lilleøyan Gårdmuseum førstkommende lørdag og søndag. Her står de ved en Fergusson gråtass TE 20 1947-modell med unge Gustav Peder Berg Vold bak rattet. Hans Gunnar (t.v) og Odd-Geir Vold inviterer til museumshelg på Lilleøyan Gårdmuseum førstkommende lørdag og søndag. Her står de ved en Fergusson gråtass TE 20 1947-modell med unge Gustav Peder Berg Vold bak rattet.

Lilleøyan Gårdsmuseum, ikke langt fra Værnes kirke, har et mangfold av severdigheter med samlinger av gamle kjøretøy og veiskilt. Museumsbestyrer Hans Gunnar Vold inviterer unge og voksne til museumshelg lørdag 14. og søndag 15. juli.

– Dette blir en museumshelg med opplevelser for hele familien. De minste får tilbud om turer med gråtass. De kan også hilse på gårdens dyr, og det blir salg av pølser, kaker, kaffe og brus, forteller Hans Gunnar Vold, som også kan by publikum på flere spennende gjenstander.

– I år har vi anskaffet en gullfarget Massey Fergusson fra 1947, samt en gammel og sjelden grøfteplog etter H. Spilde fra Rakkestad. Denne ble dratt bortover grøfta med firbente hestekrefter for nedlegging av dreneringsrør av teglstein. Petter Smart-løsningene var mange blant dem som laget utstyr til landbruket, sier Hans Gunnar som også har kårkall Odd-Geir Vold og odelssønnen Gustav Peder Berg Vold med i forberedelsene til museumshelga.

Lilleøyan Gårdsmuseum har også fylkets største samling av eldre veiskilt. Disse er utstilt inne på låven, og her finner publikum mange historiske gjenstander og redskap. En utstilling fra Nobø, og en skolestue er anlagt i museet. En større samling eldre motorsager står i snekkerbua.

 

Les forrige sak:
Leder i fiskeutvalget til SJFF, Morten Welde, omtaler andelen av laks med gener fra oppdrettslaks som uakseptabel høy i Stjørdalselva. (Arkivfoto)
Ber om restriksjoner i laksefisket i fjorden

- Det må vurderes restriksjoner i sjølaksefisket

Close