15 °C Stjørdal, NO
22/05/2019

Ruller 2500 kilometer

TO MÅNEDER PÅ VEIEN: (fv) Fra 24. april til 30. juni drar Per Christian Brunsvik og Steinar Andreassen Jensen fra Lindesnes til Nordkapp med rullestol og håndsykkel. – En uttrolig prestasjon, sier en spent Per Einar Johannessen.

 

Ruller 2500 kilometer for å aktivisere funksjonshemmede.

Dette er visjonen til prosjektet ”Rekruttering Norge på langs” (RNPL ). Tirsdag 24. mai planlegges det et stort rekrutteringsarrangement i Levanger.

– Norsk idrett har en utfordring med å få flere funksjonshemmede ut av en passiv tilværelse, og vi mobiliserer nå kraftig for å få flere funksjonshemmede inn i idrettslagene.

Dette sier Fagkonsulent i idrett for funksjonshemmede, Per Einar Johannessen. Han brenner for å få funksjonshemmede langs hele landet i aktivitet. Derfor er han prosjektleder  i ”Rekruttering Norge på langs” .

Coop Storlien artikkelnivå

-Målet med RNPL er å få minst 500 funksjonshemmede i aktivitet dette året. Per Christian Brunsvik (39) fra Måløy i Sogn og Fjordane og Steinar Andreassen Jensen (17) fra Skogn i Nord-Trøndelag skal derfor ta seg frem fra Lindesnes til Nordkapp med håndsykkel og rullestol.

I Norge i dag har vi rundt 10.000 funksjonshemmede i fysisk aktivitet. Forhåpentligvis vil dette tallet øke jevnt og trutt med god hjelp fra ”Rekruttering Norge på langs”,

Stopp på veien
Arrangementet pågår fra 24. april til 30.juni og underveis er det mange arrangementer. Disse går under navnet ”stopp på veien”.

– Dette skal være arrangement åpent for ALLE. Slik får funksjonshemmede, foreldre og andre se mulighetene og prøve ut ulike idrettsaktiviteter og aktivitetshjelpemidler. Konkurranser og moro blir det også.

Blant annet vil det i Levanger 24. mai bli holdt seminar og utprøving av idretter for funksjonshemmede ved Magneten kjøpesenter. Vi er også åpen for markeringer i andre kommuner og steder i fylket. Mer informasjon om dette finnes og legges ut på nettet.

Heng deg på!
Et delmål? er at så mange som mulig deltar på arrangementet med en aktivitetsstand / infostand på ettermiddagstid fra klokken 17.00 til 20.00. Vi håper å kunne engasjere/mobilisere alt fra idrettslag, særkretser, idrettsråd, idrettsutøvere, kommune- og fylkespolitikere og enkeltpersoner. Enten det være seg som ”heiagjeng” eller følgesvenner langs ruta,, som mottakere ved ankomst til sentrum av byene/tettstedene eller at noen er til stede ved starten av hver etappe. Etappene starter ca. kl. 09.00. Kom enten du er syklende, rullende eller løpende.

Flere aktiviteter i år
Johannessen påpeker at ”Norge På langs” bare er en liten del av engasjementet. –  Dette er ikke snakk om happeninger og en engangsforeteelse. Vi satser på at hver enkelt som deltar på arrangementene blir fulgt opp, slik at de som vil kommer seg inn i idrettslagene og at de kan bli med regelmessig på lik linje med alle andre. Det er også viktig at deltakerne får informasjon om søknadsprosedyrer for aktivitetshjelpemidler og støtteordninger på kommunalt nivå, sier Johannessen.

Det vil i løpet av 2011 bli avviklet en rekke rekrutteringsarrangement, seminarer og kurs for å øke antall funksjonshemmede i norsk idrett. -Tanken er å engasjere ALLE idrettslag som har tilbud for funksjonshemmede eller som ønsker å få funksjonshemmede med i sin idrett. Ta kontakt hvis dere vil bidra for å få det til, oppfordrer han.

Les forrige sak:
Ordfører Inga Balstad i Selbu inviterer ordførere i Trondheimsregionen på tur
Ordførere på tur

Trondheimsregionens friluftsråd inviterer i samarbeid med de seks medlemskommunene Trondheim, Skaun, […]

Close