8 °C Stjørdal, NO
04/07/2020

Høyt og lavt uke 27
Spar-Hegra nett uke 27

Rulleskirenn på lørdag

| |

Stemningen blir skapt på grunnlag av et rulleskirenn med svært god deltakelse fra Petter Northug og trøndereliten anført av Niklas Dyrhaug. Nede på Hommelvik Sjøside blir det satt opp samme scene som under familiefestivalen på Midtsand i fjor sommer med egen storskjerm. På den måten kan publikum følge løperne hele vegen fra Hommelvik Sjøside og opp til Mostadmark for junior og senior. Stilarten er skøyting.

Området rundt rådhuset er satt av til parkering. Det blir et skikkelig høyttaleranlegg som sørger for å spre informasjon både på Hommelvik Sjøside, i Hommelvik sentrum og oppe i Løfta der det er forventet en helt egen atmosfære for å stimulere alle løpere til ekstra innsats. For her stiger løypa med 150 meter i løpet av 2,5 km. Målgang i Mostadmark er på 245 m.o.h.

Først er det start kl. 14.00 for 13 – 16 år som skal gå 2 x 2 km ved Hommelvik Sjøside. Kl. 15.00 går startskuddet for junior og senior som starter sammen på den 20 km lange og tøffe turen opp Løfta og videre til Mostadmark. Oppfordringen fra arrangøren til alle skientusiaster er både klar og entydig: – Skap «Tour de France» – stemning i bakkene!

Løperne blir fulgt tett og kommentert hele vegen opp til Mostadmark. Men her går det slag i slag. For så snart løperne er kommet i mål, vil skijenter underholde på scenen foran Hommelvik Sjøside. Først er det premieutdeling 13 – 16 år med start 16.00. Og kl. 16.30 er det klart for premieutdeling junior/senior.   I løpet av de 20 kilometrene opp til Mostadmark vil det være to innlagte spurter med pengepemier.

Et viktig innslag denne dagen er reguleringer av trafikken som i perioder vil være begrenset eller stengt opp Selbuvegen. Det er delt ut eget nabovarsel til alle husstander på Hommelvik Sjøside, Nedre Solbakken og for de som bor mellom Løfta og Mostadmark. Det er merket egen løype for å gå fra Hommelvik sentrum og opp til Løfta der løperne kan følges på nært hold mens de forserer stigningene.

Dette er en utmerket anledning for å presentere Hommelvik. Foruten lokal presse stiller TV2, NRK, VG, Adressa, svenske Expressen og Sirkus Northug. Det er en egen leilighet for pressekonferanse i tillegg til salgsboder og telt mens arrangørene benytter brakkeriggen.

Det vil være et eget opplegg med Petter Northug i forbindelse med lanseringen av Coop Extra kl. 17.00 bl. a. med autografskriving.

Skirennet har vært forberedt ned til minste detalj siden Petter Northug varslet at han vil stille denne dagen; han eneste opptreden i Norge i oktober når fotballen nå er ferdig. Fredag kl. 17.00 er det dugnad med oppsetting av franskgjerder; montering av reklame og scene/telt; klargjøring av lydanlegg, griller og kjøkken, leilighet for gjester og leilighet for pressekonferanse. I tillegg kommer nødvendig skilting både av løyper, parkering og publikumsområder.

Oppfordringen fra Hommelvik IL er klar for lørdagen: – Kom til Hommelvik og opplev feststemningen!

 

 

Les forrige sak:
Hegra Sparebank er klar til å møte nye utfordringer. Her er f.v. leder i forstanderskapet Ole Th. Hofstad, Stjørdals ordfører Ivar Vigdenes, banksjef Arne Martin Laukvik og sjeføkonom Jan Ludvik Andreassen.
Fortsatt lave renter

  Jan Ludvik Andreassen fra Groruddalen med bosted Fornebu (der han […]

Close