15 °C Stjørdal, NO
15/07/2020

Runar klar for LIPA

TIL LIVERPOOL: Sammen med kompisene i Anthony Hope skal Runar Grimstad (i midten) begynne på Liverpool Institute of Preforming Arts til høsten.

 

Til høsten begynner Runar Grimstad på Liverpool Institute for Preforming Arts (LIPA). 19-åringen fra Stjørdal gleder seg til å ta fatt på en bachelorgrad i utøvende musikk.

– Dette blir helt fantastisk spennende. Jeg vet ikke så mye om verken LIPA eller Liverpool, men har snakket med en som har gått på skolen. Så nå gleder jeg meg veldig til å reise over og begynne på LIPA, forteller Runar. I månedsskiftet august/september reiser han til England for å ta fatt på skolegangen.

Får med seg bandet
LIPA ble startet opp av Sir Paul McCartney og Mark Featherstone-Witty i 1996, og tilbyr i dag utdanning innenfor skuespill, dans, musikk, management, lydteknologi og teaterdesign. Ca. 670 studenter fra 40 forskjellige land går på skolen, som ansees som ledende innenfor sine utdanningsområder. Runar begynner på bachelor i utøvende musikk, men trommeslageren mener det er vanskelig å definere nøyaktig hva utøvende musikk går ut på.

– Det handler nok generelt om musikk, det å markedsføre seg selv. Jeg har ikke tenkt så mye på hva jeg vil bruke bachelorgraden til enda. Foreløpig ønsker jeg bare å spille så mye som mulig for flest mulig, fortsette å lage musikk og etter hvert leve av musikken. I tillegg kan jeg også fortsette å jobbe sammen med bandet mitt, Anthony Hope, siden alle medlemmene kom inn på LIPA.

Anthony Hope ble startet i september i fjor. Til å begynne med var de fire medlemmer som laget diverse coverlåter. Deretter trengte bandet en gitarist, og endret seg noe da denne var på plass. Storparten av medlemmene hadde kun bakgrunn fra metalsjangeren, men så begynte de selv å skrive låter med et større preg av rock. I år har bandet vunnet både konkurransen Årets Demotape og MP-Prisen for liveband, og til sammen har premiene gitt musikk- og studioutstyr til ca. 235 000 kroner. Nå jobber Anthony Hope med å gi ut en EP-plate, og til høsten flytter alle medlemmene sammen under skolegangen i Liverpool.

– Vårt image er å spille musikk som gjør at flest mulig mottakere hører på oss, sier Runar.

Skryter av Ole Vig og Trøndertun
Helt siden han gikk på barneskolen har 19-åringens interesse for trommer vært stor. I tillegg til Anthony Hope har han også spilt i band som Sinte Mainna og Cigmouth. Runar trekker frem Even Lothe, trommelærer ved kulturskolen, som ett av forbildene, og forteller at det i stor grad har vært trommeslagere innenfor metal som har vært de største inspirasjonskildene. De tre årene som elev på musikklinja ved Ole Vig VGS hjalp også mye.

– Perioden på Ole Vig betydde mye, både sosialt og for egen utvikling. Det som er så bra med musikklinja er samholdet, alle kan føle seg hjemme der. Jeg skaffet meg mange gode kontakter, oppdaget ny musikk og fikk et større perspektiv på hva musikk faktisk dreier seg om. Vi gjorde spennende prosjekter sammen på tvers av trinnene, blant annet oppsettingen av musikalen Hair, minnes Grimstad.

Siden han gikk ut som russ i fjor vår, har Runar tilbrakt det siste året på Trøndertun Folkehøgskole på Melhus. Han skryter veldig av skolen og det gode miljøet.

– Året på Trøndertun har nok vært det beste i livet mitt. Vi spiller huskonserter hver uke, og har tilgang til øvingsrom hele tida. Det betyr at vi kan spille så mye vi vil og stadig utvikle nye ideer. Lærerne er flinke, timene er interessante og de jeg går med er rett og slett veldig ålreite folk.

Når skoleåret nå nærmer seg slutten er det Liverpool som gjelder.

– Jeg er forberedt på å jobbe hardt og nå mine mål, slik at musikken kan bli mer enn en hobby, avslutter Runar.

Les forrige sak:
Jublende Remyra og Hegra jenter etter internoppgjøret i Molde lørdag.
Lokale lag i helgens Molde-cup

  Først skal det sies at det er noe spesielt å […]

Close