13 °C Stjørdal, NO
16/07/2019

Runder av musikalsk toppår med julekonsert

Skatval Hornmusikklag har hatt et begivenhetsrikt år

PYNTET OG KLAR: Skatval Hornmusikklag er klar med sin tradisjonelle julekonsert i Skatval kirke neste lørdag. PYNTET OG KLAR: Skatval Hornmusikklag er klar med sin tradisjonelle julekonsert i Skatval kirke neste lørdag.

Skatval Hornmusikklag har hatt et begivenhetsrikt år. Det avslutter de med en stemningsfull julekonsert i Skatval kirke  lørdag.

Begivenhetene har vært store for Skatval Hornmusikklag i 2018. Nå skal de avslutte året på en stemningsfull måte i Skatval kirke.

– Etter gjennomført konsert på Steinvikholm Slott 25. august med Stephen Brandt-Hansen, Henning Sommerro og Sunniva Unsgård, skal hornmusikklaget ha julekonsert lørdag 15. desember i Skatval kirke, forteller Are Breimo i Skatval Hornmusikklag.

To sangsolister

Denne konserten på Steinvikholmen ga hornmusikklaget rosende omtale både blant publikum og i media. Nå gleder hornmusikklaget med dirigent Geir Ulseth seg til å spille julekonsert med solistene Kine Sandtrø og Torstein Fosmo 15. desember kl. 19.00.

Kine Sandtrø er fra Skatval, men bor i Stockholm hvor hun studerer ved Operahögskolan med sangpedagog Anita Soldh. Hun har tidligere en bachelor i klassisk utøvende musikk fra Barratt Dues Musikkinstitutt. Hun har også studert et år ved Stocholm Operastudio, Birka Folkhögskola og sang ved Universitetet i Stavanger.

Torstein Fosmo er tenor fra Hommelvik. Uteksaminert med bachelor i sang fra NTNU i Trondheim våren 2016. Han studerer for tiden master i musikkdramatikk i Malmö. Aktiv på mange fronter i lokalmiljøet og forsøker å kombinere sangstudier i utlandet med sin dirigentgjerning i Hommelvik Mannskor. Fosmo er også en av opphavsmennene bak musikalen Carl Halck som spilles annethvert år på Karlslyst gård i Hommelvik, og har spilt flere roller i Opera Trøndelags oppsettinger fra 2009 og fram til i dag.

Ren Røros Lesmer mobil

– Torstein Fosmo er en tenor med godt humør og svært begrensede divanykker, sier Breimo.

Allsang og julepynt

Det står selvsagt mange kjente og kjære julesanger på repertoaret under julekonserten.

– Så blir det allsang på minst to av de kjære julelåtene, og vi skal gjenta suksessen fra tidligere med fullsatt kirke og galleri. Trekirka i Skatval gir erfaringsvis en fin akustikk når rundt 40 musikere inntar kirka og byr på julens vakre møte med sang og instrumentale fremføringer, sier Are Breimo.

Julekonserten på Skatval er blitt en tradisjon for mange de siste årene, og hornmusikklaget har høstet mange godord for sine konserter.

– Ønsker du julestemning er dette en god begynnelse på julefeiringen. Billetter til både barn og voksne selges på Skatval landbrukslag og Floriss på Torgkvartalet. Det er også billettsalg ved inngangen før konserten, sier Are Breimo.

Les forrige sak:
Slik så frontruten ut til føreren da han ble stoppet av UP fredag morgen. (Foto: Utrykningspolitiet)
Kjørte på E14 med denne sikten

Tredje førerkortbeslag på tre dager på grunn av dårlig isskraping

Close