6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Russen får egen teststasjon

– Skal være lett å teste seg i denne perioden, sier helsesykepleier Liv Johanne Rekstad

Liv Johanne Rekstad oppfordrer russen til å teste seg med en gang de får symptomer. Liv Johanne Rekstad oppfordrer russen til å teste seg med en gang de får symptomer.

Stjørdal kommune åpner en midlertidig teststasjon på Ole Vig vgs. i forbindelse med russefeiringen.

– Det er et tilbud til årets russ, men også til alle elever som går på Ole Vig vgs. Dette for at det skal være lett tilgjengelig å ta test i en periode vi vet mange er mye ute og lett kan få luftveissymptomer, sier Liv Johanne Rekstad, helsesykepleier i Stjørdal kommune.

Åpnet tirsdag

Første åpningsdag var tirsdag 27. april, og teststasjonen vil være åpen to til tre dager per uke, fra kl. 12:00 til skoledagen slutter.

– I tillegg vil vi ha en drop-in koronatesting på vår ordinære teststasjon i Meierivegen 17 hver dag for alle elever i den videregående skole i Stjørdal, både Ole Vig og Aglo videregående skole, som er åpen mandag til fredag fra kl. 14:30 til 15:00, sier hun.

Også på lørdager og søndager fra kl. 13:00 til 13:30 kan elever komme innom på teststasjon, uten å reservere time på forhånd.

– De gjennomfører registrering for time når de kommer på teststasjonen, sier Rekstad.

Lav terskel

Hun ønsker at det skal være lav terskel for å la seg teste.

– Alle som har symptomer forenelig med covid-19, samt de som ønsker å sjekke seg likevel, kan få tatt en test om de ønsker. Tjenesten er gratis. Alle som tar test har rutinemessig karantene frem til prøvesvaret foreligger, sier Rekstad.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Savnet hund kom til rette

Elghund savnet

Close