5 °C Stjørdal, NO
03/12/2020

Russen gir bort over 40000

Deler ut «overskuddet» til gode formål

GODE FORMÅL: Russestyret har etter avstemning blant alle medruss gitt bort 42 000 til gode formål. Fra venstre: Visepresident Edvard Stene, president Vilde Søraunet og økonomisjef Fanny Sederholm Hoff.

Da økonomisjef Fanny Sederholm Hoff gjorde opp årets russeregnskap sto det igjen 42 000 kroner på kontoen. Disse pengene har de nå gitt bort til tre gode formål.

Russetiden ble selvsagt ikke helt som planlagt for årets rødruss ved Ole Vig videregående skole. Koronaen satte en stopper for både blåtur og andre arrangement. Gjennom innbetalinger og festoverskudd hadde russen samlet inn penger til mange artigheter i vårmånedene. Men blåturen måtte avlyses, og det samme med mye annet.
– Vi hadde en avstemning på Facebook blant alle rødruss der vi bestemte hva vi skulle gjøre med pengene som var til overs, forteller russepresident Vilde Søraunet.

Mest til Kreftforeningen

Nå har økonomisjefen betalt ut rubbel og bit, slik at kontoen er i null.
– Vi ble enige om at vi skulle gi 20 000 til Kreftforeningen, cirka 12 000 til barneavdelingen ved St. Olavs hospital og 10 000 til Røde Kors, sier Fanny Sederholm Hoff.
– Det føltes naturlig at Kreftforeningen skulle få en stor del av pengene, ettersom årets innsamlingsaksjon «Krafttak mot kreft» i mars ble temmelig amputert på grunn av koronaen. Vi gjorde så godt vi kunne, men det ble vanskelig å få samlet inn så mye penger som vi ønsket. Det at vi nå gir bort pengene som er til overs kjennes bra ut, sier president Søraunet. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

GIR BORT «OVERSKUDD»: Rødrussgjengen ved Ole Vig videregående skole har gitt bort pengene som var til overs etter årets russefeiring. Her er de fotografert i anledning en rosa skoledag i fjor høst. (Foto: Privat)
– Bedre enn forventet

2020-russen vil komme til å huske russetiden sin minst like godt som alle tidligere russ. En meget spesiell vår gjorde feiringen helt annerledes enn noen gang.
– Men det ble faktisk bedre enn forventet og veldig bra ut fra forutsetningene, sier visepresident Edvard Stene.
7. mai ble en merkedag for russen, da det ble åpnet for at de kunne være 20 sammen såfremt de overholdt avstandsregelen.
– Vi var jo i lag før det også, men da i grupper på maks fem. Men fra 7. mai ble det artigere, sier Vilde Søraunet.

Presidentskryt

Hun skryter av sine medruss, som hun synes har oppført seg bra, og hun er veldig takknemlig for godt samarbeid med politiet.
– Politiet har vært en veldig god samarbeidspartner for oss, og jeg synes jo det stort sett har gått greit med årets russ, sier presidenten.

Spredt

Nå blir hele den røde horden snart spredt for alle vinder. Tre dager med ekstrafeiring i juni ble antakelig siste gang med hele gjengen samlet. President Søraunet skal på folkehøgskole, økonomisjef Hoff starter på psykologistudier og visepresident Stene skal i Forsvaret.
– Det er litt rart, men vi får prøve å møtes innimellom likevel, sier russepresident Vilde Søraunet.

 

Les forrige sak:
Herlig seier og herlig innstilling

Stjørdals-Nytt sin "lilleleder" onsdag 15. juli 2020

Close