5 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Ruster opp jernbanen for 127 millioner

Skal legge til rette for et mer bærekraftig og miljøvennlig togtilbud

Hele 17 bruer på Meråkerbanen er planlagt ferdigstilt innen november 2022. Foto: Knut Lundemo Hele 17 bruer på Meråkerbanen er planlagt ferdigstilt innen november 2022. Foto: Knut Lundemo

Nå skal Trønder- og Meråkerbanen gjøres klar for elektrifisering.

Bane NOR og BMO Entreprenør har signert avtale om nybygg, rehabilitering og sanering av overgangsbruer i forbindelse med elektrifiseringen av Trønder- og Meråkerbanen. Kontraktsverdien er på rundt 127 millioner kroner.

– Elektrifiseringen av Trønder- og Meråkerbanen er et viktig bidrag i arbeidet med å legge til rette for et bærekraftig, mer moderne og miljøvennlige togtilbud med bedre komfort og større kapasitet både for person- og godstrafikk. Arbeidet med å tilpasse overgangsbruene er en viktig forutsetning for elektrifiseringen, sier konserndirektør Utbygging, Stine Ilebrekke Undrum i Bane NOR, i en pressemelding.

Starter umiddelbart

BMO går umiddelbart i gang med å prosjektere og deretter bygge endringene som kreves på de 19 bruene. Åtte bruer skal rives og bygges nye med beskyttelsesskjerm. Tre av disse bruene omfattes av allerede vedtatte reguleringsplaner. Seks bruer får mindre tiltak i form av flytting av vannedløp, etablering av kontrollert vannavrenning og/eller nye rekkverksløsninger og montering av beskyttelsesskjerm mens fem skogsveibruer langs Meråkerbanen skal saneres. Arbeidet skal startes allerede denne måneden.

– Vi har allerede erfaring med BMO Entreprenør fra tilsvarende arbeid vi har utført sammen med Meråker kommune på overgangsbrua ved Ivarsmyr inn mot svenskegrensen. Vi ser fram til et godt og konstruktivt samarbeid om de øvrige bruene, sier prosjektleder John Petter Reklev, i elektrifiseringsprosjektet for Trønder- og Meråkerbanen i Bane NOR.

Ferdigstilling i 2022

På strekningen Trondheim-Stjørdal skal overgangsbruene på Hansbakken og Være bygges nye. De er planlagt ferdigstilt i mai 2022. Tilsvarene er 17 bruer på Meråkerbanen planlagt ferdigstilt innen november 2022. Dette gjelder både skogsvegsbruer og kjørebruer langs hele strekningen. Det er opp til totalentreprenøren å planlegge når arbeidet skal utføres innfor kontraktens ramme.

Les forrige sak:
Det var 70 år gamle Svein Olav Østerås som ble funnet omkommet i Håsetdammen sammen med hunden Clooney torsdag formiddag. Foto: Privat
Frigir navnet på 70-åringen som omkom torsdag

Ble funnet død sammen med sin hund

Close