6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Bileier tok grep da flammene sto opp fra panseret

Situasjonen er under kontroll

Foto: Tipser

110-sentralen rykker mandag ut til melding om bilbrann i Stjørdal.

Det var like rundt klokken 14.45 brannvesenet fikk melding om en bil som hadde tatt fyr ute på parkeringsområde ved Elkjøp og Coop Extra i Stjørdal.

– Vedkommende så det røk av bilen og akkurat da kjørte en av våre ansatte i brann forbi, slik at han var raskt på plass og fikk flyttet unna biler i nærheten, sier brannsjef Bjørn Rønning.

Foto: Guro Storli Aune

Da brannvesenet kom frem til stedet hadde eieren gjort noen tiltak.

– Eier av bilen hadde fått tak i et fuktig pledd som ble lagt over flammene. Dette holdt det hele i sjakk, forklarer Rønning.

Flammene sto opp fra panseret da brannvesenet ankom stedet. Situasjonen er under kontroll og kjøretøyet fikk mindre skader.

Kan skyldes salting

Ifølge brannvesenet kan bilbrann oppstå på grunn av salting av veier i vinterhalvåret.

– Det er med å tære på det elektiske systemet på bilen. Dette fører gjerne til en kortslutning et sted og dermed tar det fyr. Salting er godt for en ting og det er å holde veiene bar, men på bilene så tærer det på hele systemet, sier Rønning.

For å være føre-var mener han at det kan være lurt å ha en flaske vann eller sand i bilen som man kan kaste på. Imidlertid råder de til og helst trekke unna.

– Man må for all del ikke åpne panseret for da slipper man til luft. Røyken som kommer er også ekstremt giftig. Det beste man kan gjøre er å kontakte brannvesenet og trekke unna, forklarer han videre.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Politiet lette etter savnet kvinne – Kommet tilbake i god behold

Kvinnen ble funnet av familiem

Close