1 °C Stjørdal, NO
17/10/2021

XC60
XC90
Header-Bingo-uten dato
XC40

Rykket ut til skogbrann – Brannen anses som slukket

– Årsaken til brannen antas å være et bål, men det er uklart hvem som har ansvar

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

Søndag ettermiddag melder politiet om en skogbrann i Selbu. Litt etter 18:30 melder politiet at brannen regnes som slukket.

Litt etter klokken 16 meldte politiet at de mottok en melding om brann i skog ved Halvfartjenna. Brannen skal ha oppstått etter et bål kom ut av kontroll. Brannvesenet rykket ut og det ble forsøkt slukking av folk på stedet i påvente av brannvesen.

Det ble opplyst at et større område brenner. Det er ikke snakk om et område med mye bebyggelse, og så langt har det ikke vært behov for evakuering.

Klokken 17:27 kommer politiet med en oppdatering. Brannen anslås til å være ca 1 mål i størrelse, og det er ikke en stor spredning. Brannvesenet meldte derimot om vanskeligheter med å slukke på grunn av beliggenheten, som var et stykke fra veien. Det er ikke fare for spredning til bebyggelse, og et helikopter er på vei for å bistå slukkingen.

Klokken 18:04 melder politiet at helikopteret er i ferd med å slukke brannen. Sivilforsvaret bistår brannvesenet.

Klokken 18:38 melder politiet at skogbrannen regnes som slukket. Brannvesenet blir igjen på stedet for etterslukking og vakthold, og bistanden fra Sivilforsvaret fortsettes.

– Årsaken til brannen antas å være et bål, men det er uklart hvem som har ansvar, skriver de videre i meldingen på Twitter.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Rykket ut til brann ved campingplass

Årsaken til brannen var et bål som kom ut av kontroll

Close