8 °C Stjørdal, NO
26/09/2020

– Rystet over hvor langt enkelte er villig til å gå i å utsette seg selv og andre for dødsrisiko på våre veier

Filmet kjøring i 185 km/t i 60-sone

(Skjermdump fra politiet i Værnesregionen sin Facebook-side)

Et videoklipp publisert på TikTok viser at en bilfører filmer sin egen kjøring mens speedometeret i bilen viser 185 km/t i en 60-sone.

– Tirsdag denne uken mottok vi et tips angående et videoklipp lagt ut på TikTok som viste en kjøretur i stor hastighet i Selbu. Videoen ble sikret av oss. Innholdet viser en kjøretur i svært høye hastigheter på et strekke i området Selbustrand, og ut fra kameraets plassering er det sannsynligvis sjåføren selv som filmer med mobilen sin. Bilens digitale speedometer viser 185 km/t på det meste, og videoen viser at sjåføren kutter svinger i uoversiktlige kurver. Dette gjør han med bare en hånd på rattet mens han filmer med den andre. Kjøringen er direkte livsfarlig, og det er heldigvis ikke ofte vi ser sjåfører med så stor risikovillighet, skriver politiet i Værnesregionen på sin Facebook-side.

Det var Bladet.no som først omtalte denne saken. Politiet i Værnesregionen la ut videoen på sin Facebook-side fredag kveld.

Videoen kan du se her!

Politiet omtaler det som skjer som rystende.

– Vi i politiet er rystet over hvor langt enkelte er villig til å gå i å utsette seg selv og andre for dødsrisiko på våre veier, og levner ingen tvil om at vi må stå i trafikksikkerhetsarbeid også i årene fremover. Forholdet ble anmeldt straks vi ble oppmerksomme på filmen, skriver politiet som har identifisert strekningen hvor villmannskjøringen foregår til å være i en 60-sone.

På sin Facebook-side har politiet lagt ut en forkortet versjon av videoen. Det begrunner de med flere grunner og lister opp:

– Vi ønsker å vise vanviddet i den aktuelle kjøreturen slik at det ikke skapes spekulasjoner om at politiet overdriver. Vi håper også videoen kan være en øyeåpner slik at det skapes samfunnsdebatt og engasjement rundt trafikksikkerhet og trafikkatferd i lokalsamfunnene våre. Når det gjelder Selbu er det ingen hemmelighet at varslingen og tildels holdningen vi opplever av enkelte på facebooksiden «FV705» vanskeliggjør trafikksikkerhetsarbeidet i kommunen. FB-siden gir ofte en effektiv varsling til aktører som representerer stor trafikkfare lenge før vi har sjansen til å komme i kontakt med dem. Det være seg ruskjørere og fartssyndere av kaliberet vist i videoen, men også kriminelle som farter rundt på veinettet i og rundt Selbu blir varslet. I dette skrevne ligger en erkjennelse av at politiet ikke klarer å redde liv i trafikken alene. Det arbeidet må vi gjøre sammen ved å vise engasjement og snakke om temaet, og ta tak i situasjoner og mennesker som ikke synes å forstå dette like godt. Det handler om holdninger og respekt for trafikkregler, som igjen henger sammen med noe så brutalt som døden på veien. Å varsle politiet om at en beruset person kjører rundt i nærmiljøet burde ikke være vanskelig, og har overhodet ingenting med tysting å gjøre. Å varsle ruskjøreren om at politiet er på vei er å beskytte den kommende tragiske trafikkulykken. Et siste poeng ved å legge ut videoen er for å be publikum om hjelp med informasjon rundt den anmeldte kjøreturen. Vi har opprettet en etterforskning på forholdet, og vi har beslaglagt førerkortet til en person som vi har identifisert. Men vi ber allikevel publikum om å kontakte oss hvis de sitter på informasjon som kan være med å belyse forholdet ytterligere, skriver politiet i Værnesregionen.

Les forrige sak:
Seks tatt for narkobruk

Politiet ransaket leilighet i Stjørdal sentrum

Close