-7 °C Stjørdal, NO
05/12/2021

Sætran blir politisk rådgiver: – Det er ikke tvil om at norsk landbruk trenger et løft

Siv Sætran. (Arkivfoto)

Stjørdalspolitiker Siv Sætran fra Stjørdal er utnevnt til politisk rådgiver for landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp).

Det var Trønder-Avisa som omtalte saken først. 

Avisen skriver at 35-åringen vil være på plass i departementet fra tirsdag av, og at hun er allerede i gang med jobben.

Senterpartipolitikeren har lang fartstid bak seg i Senterpartiet, blant annet som generalsekretær i Senterungdommen, jobbet på partikontoret til Trøndelag Senterparti og er politisk utvalgsleder i hjemkommunen Stjørdal.

Hun skal ha fått spørsmål om å bli politisk rådgiver før helgen. Nå skal Sætran ha søkt om permisjon fra både jobben på partikontoret, og vervet som utvalgsleder.

– Når jeg først fikk denne muligheten, var det bare å hoppe i det. Spørsmålet kom overraskende på meg, jeg trodde at hele kabalen egentlig var landet nå og hadde slått meg til ro med at jeg blir i Trøndelag, sier Sætran til Trønder-Avisa.

Videre forklarer Sætran at hun kjenner godt til Borch fra Senterungdommen hvor Borch satt i sentralstyret da Sætran selv var generalsekretær. Etter hun sluttet i 2011, ble Borch leder for Senterungdommen.

– Trenger et løft

Videre forklarer Sætran at hun ser frem til å reise rundt i landet sammen med ministeren og treffe næringen. Hennes egen posisjon mener hun blant annet vil være fint for det trønderske landbruket.

Fremover til Sætran som politisk rådgiver følge landbruksministeren tett i det daglige arbeidet. Til avisen forteller hun om store ambisjoner på vegne av landbruket.

– Det er ikke tvil om at norsk landbruk trenger et løft. Hurdalsplattformen legger et godt grunnlag for at det skal skje. Nå handler det om at vi leverer. Jeg synes at Borch har kommet veldig godt i gang, så for meg er dette et godt tidspunkt å komme inn på, sier Sætran.

Til Stjørdals-Nytt forklarer hun at de fremover vil jobbe for et landbruk i hele landet, økt verdiskapning og redusert klimavtrykk.

– Jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med dyktige og hardtarbeidende folk både i og rundt næringen, forklarer hun videre.

Les forrige sak:
Smitten øker i kommunen: – Ta smittevernet på alvor

Close