8 °C Stjørdal, NO
10/08/2020

Sakshaug tar over Best Fiske

– Det er bedre at det finnes en solid aktør i Stjørdal enn to som tyner hverandre

Aud Ravlo Sakshaug og Jan Sakshaug (t.h.) og deres bedrift Jan Sakshaug Sport har kjøpt varelageret til Best Fiske. På bildet til venstre er daglig leder Alexander Reinås i Best Fiske. Aud Ravlo Sakshaug og Jan Sakshaug (t.h.) og deres bedrift Jan Sakshaug Sport har kjøpt varelageret til Best Fiske. På bildet til venstre er daglig leder Alexander Reinås i Best Fiske.

Jan Sakshaug Sport AS kjøper varelageret til Best Fiske. Dermed blir det én spesialbutikk for fiskeutstyr i Stjørdal framover.

De har vært konkurrenter i Stjørdals- og Trøndelags-markedet, men samtidig har både Jan Sakshaug Sport og Best Fiske innsett at de store konkurrentene befinner seg helt andre steder enn i lokalmarkedet.

– For oss har det egentlig vært en realitetsorientering. Da Jan Sakshaug og jeg begynte å snakke sammen i høst var vi enige om at dersom det skulle være igjen en ordentlig utstyrsbutikk for fiskere i Stjørdal måtte vi gjøre noe, sier en av eierne i Best Fiske, Kurt Albertsen.

Han understreker mange ganger at det har vært en veldig god dialog mellom Sakshaug og Best Fiske, og mener denne løsningen er den klart beste for ivrige fiskere både i Stjørdal, men også de som kommer til Trøndelag for å fiske gjennom hele året.

– Det kreves veldig store ressurser til å konkurrere mot de store, særlig nettbutikker. Da er det bedre at det finnes en solid aktør i Stjørdal enn to som tyner hverandre, sier Albertsen.

Nå har Jan Sakshaug Sport kjøpt varelageret til Best Fiske som har sin butikk vegg-i-vegg med postkontoret midt i Stjørdal sentrum. Der starter Sakshaug med avviklingssalg torsdag og i løpet av et par måneder skal den butikken tømmes.

– Vi har lokalene der til over påske, men etter at butikken der er tømt blir det full satsing på fiskeutstyr fra vår forretning på Evja, sier Aud Ravlo Sakshaug i Jan Sakshaug Sport.

Albertsen, som har eid 15 prosent av Best Fiske helt siden oppstarten i 2004, håper stjørdalingene vil være lojale til sin lokale faghandel.

– Jeg unner Sakshaug mest mulig av vår omsetning. Hvis stjørdalingene og trønderne ønsker å ha en sterkt faghandel innenfor fiske må de støtte opp om de lokale aktørene som kan faget og som tør å satse. Lokale butikkdrivere, som tar opp kampen mot store nasjonale og internasjonale aktører, er utrolig tøffe, sier Kurt Albertsen.

Best Fiske har hatt en årlig omsetning på drøyt fire millioner kroner de siste årene.

– Vi har hatt en god omsetningsutvikling og kunne helt sikkert holdt det gående i flere år framover. Men vi bryr oss veldig om fiskemiljøet i Stjørdal og da er det viktig å gjøre en aktør solidere enn å tyne hverandre, understreker Albertsen igjen.

Best Fiske har hatt to ansatte det siste året. Den ene av disse, daglig leder Alexander Reinås som er utdannet jurist, har fått tilbud om jobb innenfor den retningen og vil hoppe fra fiske til jus.

Les forrige sak:
Sjefstjukkas Finn O. Fosmo ser fram til ettårsdag, kaffe og wienerbrød.
Tjukkaser har gått 100 mil

Nå feirer de med wienerbrød

Close