21 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Salg over nettet

- Jeg kan bistå personer med salg over nettet som er en utmerket salgskanal, sier Frank Nilsen. (Foto: Kjell Arnfinn Aune)

 

Frank Nilsen har arbeidet på Værnes siden 1995. De første åtte årene tilbragte han i Værtjenesten; siden 2003 har det vært Securitas. Men hele tida har han hatt lyst til å engasjere seg sterkere innenfor salg:
– Når det gjelder salg av eiendeler på nettet, utfører jeg hele salgsprosessen for kundene. Det er alt fra verdivurdering, fotografering, lage annonsetekst og til å legge ut annonsen på nett. Jeg har all kontakt med kjøper og tar meg av hele salget. Kunden gir meg oppdraget og mottar betaling når salget er gjennomført, sier Frank som selv tar provisjon som prosent av salgssum i tillegg til godtgjørelse for oppmøte og salgsarbeid. For førstegangskunder er imidlertid alt gratis. Da betaler kunden kun provisjon. 

 

– Etter en forsiktig start for familie, venner og kolleger ønsker jeg nå å utvide virksomheten. Så langt har det blitt litt markedsføring på Facebook-side og flygeblad, men nå trapper jeg opp med annonser i avisene.

 

Coop Storlien artikkelnivå

– Hvordan møter du kunden?
– Når jeg kommer til en kunde, har jeg med en oversiktelig kontrakt med vilkår og betingelser. Kunden skal føle seg trygg fra første stund. 
– Frank, har du noen tanker om hvor omfattende dette kan bli?
– Jeg har et tilbud til folk som vanligvis verken liker eller har tid til å holde på med salg over nettet. Derfor er det mange som setter pris på at noen andre kan utføre jobben. Her ønsker jeg å bistå. For det er ikke fritt for at vi ønsker å skifte ut noen eiendeler etter som årene går.

Eksempler på noen som kan ha god bruk for min hjelp, kan være de som flytter fra hus til mindre leilighet, og som plutselig har for mange eiendeler og kanskje tidspress i tillegg. Også for de som sitter med et dødsbo, kan dette være et fint tilbud. Samtidig er det mange som lurer på om de har noe av verdi og om det er salgbart, og her kan jeg selvfølgelig også hjelpe.

 

– Hvordan kom du på dette?
– Selv har jeg brukt nettet for salg i løpet av de ti siste årene. Det har vært egne ting og etter hvert gjenstander for familie, venner og kolleger.

 

– Hvordan opplever du nettet for salg?
– Nettet fungerer veldig godt som et salgsmedium. Det er overraskende hvor fort ting blir solgt. Men da må også budskapet være klart og tydelig slik at kjøperne vet hva de har å forholde seg til. Min erfaring etter ti år er at det alltid er noen på nettet som ønsker å kjøpe det du tilbyr. Og jeg merker at det er kort veg fra Trondheim til Stjørdal; mange kunder kommer derfra.

 

– Er det bare gjenstander for det lokale marked?
– Nei, enkelte gjenstander kan være av interesse for folk over hele landet. Da er det greit å bruke nettstedet «QXL». Det er en auksjon som pågår opp til to uker. 14 dager er det lengste du kan tilby varen. Her er det kjøpere fra hele landet og jeg har til og med hatt kjøpere fra Sverige og Danmark. Det er spennende å legge ut vare på «QXL» og se hvilken pris du kan oppnå. Du får egen mail med alle bud. Derfor er det mange ganger spennende å åpne mailboksen. Både som kjøper og selger har jeg hatt gode opplevelser på «QXL». Og etter hvert får du en god maga-følelse for hva som selger på dette nettstedet.
 
– Hvordan får folk kontakt med deg?
– Ved siden av telefon (4123.8449) har jeg eget nettsted (www.salgshjelpa.no) med informasjon om bakgrunn og framgangsmåte ved salg. Her er også åpningstider og referanser med mere. Jeg har jobbet med kunder i 18 år og alltid gått med en selger i magen. Nå har jeg lyst til å prøve meg mer på det, sier Frank som optimistisk kaster seg ut i noe nytt selv om han fortsetter sin stilling i Securitas på Værnes.

Les forrige sak:
Med stor egeninnsats – og støtte – har Per Arne Myraunet bygd opp en liten hytteby med utleiehytter på Frosta – «Frosta Fjordbuer».
Anlegget tar form

  De tre første spikerteltene er kommet opp. Flere følger etter. […]

Close