16 °C Stjørdal, NO
02/06/2020

Salget økte med 54 prosent

Vinmonopolet i Torgkvartalet opplevde en kraftig økning i salget under 17. mai-uka

VIN BLE SALGSVINNEREN: Butikksjef Stig Arild Bjerkli hos Vinmonopolet på Torgkvartalet solgte spesielt mange treliters rødvin under 17-mai-uka i år. Litt redusert feiring ga mindre salg av champagne og sprudlevann. Omsetningen 17.-mai-uka økte med 54 prosent. VIN BLE SALGSVINNEREN: Butikksjef Stig Arild Bjerkli hos Vinmonopolet på Torgkvartalet solgte spesielt mange treliters rødvin under 17-mai-uka i år. Litt redusert feiring ga mindre salg av champagne og sprudlevann. Omsetningen 17.-mai-uka økte med 54 prosent.

Vinmonopolet i Torgkvartalet opplevde en økning i salget på 54 prosent under 17. mai-uka. Blant sterk drikke var vin på kartong salgsvinneren langt foran sprudlevann.

Vinmonopolet i Torgkvartalet har videreført ordinære åpningstider gjennom perioden med koronaviruset. Salget har ifølge butikksjefen Stig Arild Bjerkli variert ukesvis, men i 17. mai-uka steg salget av vin på kartong kraftig med 54 prosent.

– Nå hadde vi 54 prosent økning i 17. mai-uka, og sammenlignet med fjorårets april måned var salget i årets april måned 40 prosent høyere i omsetning. Vi har ikke noen helt klare formeninger om årsaken til økningene, men kanskje kan en roligere periode i samfunnet være noe av forklaringen. I alle fall solgte vi vesentlig mindre champagne og sprudlevann til 16. og 17. mai. Feiringen i år var nok noe dempet hos mange, vi fikk heller ikke de varme utetemperaturene, sier butikksjef Stig Arild Bjerkli. (Artikkelen fortsetter under annonsen)

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Er det endringer å spore i handelsvanene hos folk?

– Noen synbare endringer er det nok ettersom vinsalget gikk til nye høyder. Vi er glade for godt salg hos oss, men samtidig utfordrer dette oss på noen områder. Det er for tiden ikke enkelt å importere vin fra land som har innført strenge restriksjoner. Som kjent produseres mye av vinen hos nasjoner som er rammet av korona-restriksjoner. Internt har vi tatt forholdsregler ved å redusere bruk av handlekurv. Betaling skjer med bankkort og folk har vært flinke til å respektere avstand i butikk, sier Bjerkli. Litt ekstra bemanning har Vinmonopolet hatt de siste ukene.

Les forrige sak:
Over 100 nye prøver – ingen flere smittede

Stjørdalingene tester seg i betydelig større antall

Close