-9 °C Stjørdal, NO
25/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Samler inn til flere farger

Asbjørn Johnsen ser fram til å få enda flere farger blant tekstilene i Stjørdal kirke

ØNSKER FLERE FARGER: Asbjørn Johnsen i Menighetsrådet ser fram til å få enda flere farger blant tekstilene i Stjørdal kirke. Håpet er å få på plass lilla i anledning de første fem årene til kirka. ØNSKER FLERE FARGER: Asbjørn Johnsen i Menighetsrådet ser fram til å få enda flere farger blant tekstilene i Stjørdal kirke. Håpet er å få på plass lilla i anledning de første fem årene til kirka.

– I kirken og i kirkeåret har farger sin spesielle betydning som understreker helligdagens budskap, sier Asbjørn Johnsen i Stjørdal Menighetsråd.

– En komplett fargeserie består av fire farger. Stjørdal kirke har så langt bare grønn farge. Fortsatt mangler tre av fargene for at kirken har komplett fargeserie på sine kirketekstiler. Anskaffelse av disse kunstverkene koster penger. Derfor har Stjørdal menighet startet en innsamlingsaksjon for å finansiere flere av fargene, sier Johnsen.

– På vår hjemmeside og Facebook har menigheten forklart hva vi ønsker å anskaffe og hvordan bidrag kan betales. Stjørdal seniorforum har gitt aksjonen en veldig god start ved et bidrag på 10 000 kroner, forteller Johnsen fornøyd. (Artikkelen fortsetter under annonsen)

NYE INNSLAG: Så langt er det grønnfargen som pryder Stjørdal kirke, men en komplett fargeserie består av fire farger. Nå ønsker Stjørdal Menighet å samle inn penger for å kunne anskaffe tekstiler i lilla.
NYE INNSLAG: Så langt er det grønnfargen som pryder Stjørdal kirke, men en komplett fargeserie består av fire farger. Nå ønsker Stjørdal Menighet å samle inn penger for å kunne anskaffe tekstiler i lilla.
Kunstnerne

– Kunstnerne Bjørg J. Eigard og Ragnhild Bjørseth Rønning har sammen utviklet og laget kirketekstilene i grønn farge. Besøkende som har vært i Kimen, har sikkert lagt merke til grønnfargen i trappa der. Utformingen og fargen har vært inspirasjon som bakgrunn i tekstilene. Ved hjelp av forskjellige teknikker og materialbruk, har de både med tekst, bilder og symboler formidlet Kirkens budskap og historie fra Stjørdal. Grønt har fra middelalderen vært åkerens, skogens og grødens farge – en farge som brukes mest i det alminnelige kirkeåret der det ikke er spesielle kirkedager, sier Johnsen.

Lilla neste

– Den fargen som nå står for tur, er lilla serie og kunstnerne er klare for oppgaven. Håpet er at menighetsrådet kan anskaffe lilla farge til Stjørdal kirke i 2020 som en markering av at det er fem år siden kirken ble tatt i bruk. Store som små bidrag monner for å nå dette målet. Når adventstiden kommer, vil det være fint å kunne ta i bruk fargen som hører til denne høytiden, sier Johnsen som forteller at Stjørdal menighet har mer informasjon på Facebook og sin hjemmeside.

Bidrag

– Hvordan kan de som ønsker det gi bidrag?

– Det kan skje ved hjelp av vipps eller bankoverføring. Bidrag kan sendes på vipps til 577047 eller til kontonummer 4465.25.64418. Det blir oppfordret om å merke innbetalingen med «Kirketekstiler», sier Asbjørn Johnsen som håper høstens kirkejubileum kan ledsages av nye tekstiler.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Tatt for fyllekjøring på morgenkvisten

Mann i 20-årene stanset i kontroll

Close