3 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Sander vant og coachet Kaja til andreplass

Strålende lokal innsats under Norgescupen i taekwondo

Kaja Bjørkås gjorde sine saker utmerket på matta under Norgescupen i taekwondo. På trenerstolen i bakgrunnen følger en svært ivrig Sander Valen med. Han vant selv sin klasse og debuterte som coach i helga. Kaja Bjørkås gjorde sine saker utmerket på matta under Norgescupen i taekwondo. På trenerstolen i bakgrunnen følger en svært ivrig Sander Valen med. Han vant selv sin klasse og debuterte som coach i helga.

Han er landets beste taekwondo-utøver i sin alders- og vektklasse. I helga debuterte Sander Valen også som coach da han ledet Kaja Bjørkås til en sterk andreplass.

17-åringen Sander Valen fra Stjørdal Taekwondoklubb var fullstendig overlegen i juniorenes – 73-kilosklasse under Norgescup-stevnet hjemme i Fosslia fjellhall.

– Det er sånn det skal være. Det var artig, sier Sander Valen. Men selv var han mest opptatt av sin nye rolle. Lørdag debuterte han nemlig som coach i en taekwondo-kamp for to år yngre Kaja Bjørkås.

– Det er første gangen. Man må egentlig være 18 for å være coach, men jeg fikk dispens, sier Sander Valen, etter å ha ledet 15-åringen Kaja Bjørkås til seier i sin aller første kamp fra coachstolen. I den andre kampen måtte frøken Bjørkås gi tapt, men coachen var likevel fornøyd.

– Kaja møtte ei jente med masse erfaring fra store stevner, og gikk nydelig de to første rundene. I tredjerunden gikk hun litt tom, og da ble det dessverre tap, sier coach Valen.

Kaja Bjørkås selv var likevel godt fornøyd, både med sin nye trener og innsatsen.

– Det var bra. Jeg har kjent Sander i mange år, så det var greit ja, og hovedtrener Steffen Halle var godt fornøyd med alle sine elever under Norgescupen og Midt-Norsk Mesterskap.

– Veldig bra, og så er det jo litt godt at jeg kan gi fra meg litt ansvar til Sander, sier Halle.

Les forrige sak:
ÅPNER SEG: Linda Mari Hogstad forteller gjerne sin historie, helt usminket, for å kunne hjelpe andre som sliter med det hun har slitt med i det meste av sitt liv.
Ville dø – nå vil hun redde andre

Linda Mari Hogstad forteller sin historie for å hjelpe andre

Close