8 °C Stjørdal, NO
21/04/2019

Sander vant og coachet Kaja til andreplass

Strålende lokal innsats under Norgescupen i taekwondo

Kaja Bjørkås gjorde sine saker utmerket på matta under Norgescupen i taekwondo. På trenerstolen i bakgrunnen følger en svært ivrig Sander Valen med. Han vant selv sin klasse og debuterte som coach i helga. Kaja Bjørkås gjorde sine saker utmerket på matta under Norgescupen i taekwondo. På trenerstolen i bakgrunnen følger en svært ivrig Sander Valen med. Han vant selv sin klasse og debuterte som coach i helga.
Værnes begravelsesbyrå steindag april

Han er landets beste taekwondo-utøver i sin alders- og vektklasse. I helga debuterte Sander Valen også som coach da han ledet Kaja Bjørkås til en sterk andreplass.

17-åringen Sander Valen fra Stjørdal Taekwondoklubb var fullstendig overlegen i juniorenes – 73-kilosklasse under Norgescup-stevnet hjemme i Fosslia fjellhall.

– Det er sånn det skal være. Det var artig, sier Sander Valen. Men selv var han mest opptatt av sin nye rolle. Lørdag debuterte han nemlig som coach i en taekwondo-kamp for to år yngre Kaja Bjørkås.

– Det er første gangen. Man må egentlig være 18 for å være coach, men jeg fikk dispens, sier Sander Valen, etter å ha ledet 15-åringen Kaja Bjørkås til seier i sin aller første kamp fra coachstolen. I den andre kampen måtte frøken Bjørkås gi tapt, men coachen var likevel fornøyd.

– Kaja møtte ei jente med masse erfaring fra store stevner, og gikk nydelig de to første rundene. I tredjerunden gikk hun litt tom, og da ble det dessverre tap, sier coach Valen.

Kaja Bjørkås selv var likevel godt fornøyd, både med sin nye trener og innsatsen.

Coop Storlien artikkelnivå

– Det var bra. Jeg har kjent Sander i mange år, så det var greit ja, og hovedtrener Steffen Halle var godt fornøyd med alle sine elever under Norgescupen og Midt-Norsk Mesterskap.

– Veldig bra, og så er det jo litt godt at jeg kan gi fra meg litt ansvar til Sander, sier Halle.

Les forrige sak:
ÅPNER SEG: Linda Mari Hogstad forteller gjerne sin historie, helt usminket, for å kunne hjelpe andre som sliter med det hun har slitt med i det meste av sitt liv.
Ville dø – nå vil hun redde andre

Linda Mari Hogstad forteller sin historie for å hjelpe andre

Close