Sang og spilte jula inn

DYKTIGE SOLISTER: Åshild Mundal (t.v.) og Siri Bones har lenge drømt om å ha konsert sammen. Nå fikk de endelig muligheten, og skapte vakker og god julestemning.


Det var ikke vanskelig å forstå hvorfor det ikke fantes et ledig sete i kirka. Konserten hadde et variert program og inneholdt både velkjente julesanger og andre stemningsfulle innslag, som ble framført på en strålende måte. Solistene gledet seg over å endelig kunne ha konsert sammen.

 

– Helt siden Siri og jeg ble kjent med hverandre har vi snakket om å stå på scenen sammen. Til tross for alt snakket har det ikke blitt noe, men nå står vi her i kveld og det føles kjempebra. Og så har vi vært så heldige å få samarbeide med Skatval Hornmusikklag. Dere er en herlig gjeng, og det er en fryd å få jobbe med dere, skrøt Åshild Mundal.

 

Også korpssolister

 I løpet av konsertens 16 innslag ble det skapt god julestemning i kirka. Mundal og Bones sto klart i sentrum og sang både solo og duett, men noen av innslagene framførte korpset også på egen hånd. Her fikk noen av instrumentgruppene prøvd seg som solister. Spesielt imponerende var saksofonist Tale Anette Østenbys soloinnslag under Ennio Morricones «Nella Fantasia», og også korpsets fløytegruppe gjorde en fin opptreden på Pjotr Tschaikovskys berømte «Danse des Mirlitons».

 

– Vi har en rekke dyktige solister også i Skatval Hornmusikklag. Det er veldig artig at disse får prøvd seg, samtidig som vi har med oss to så flinke og kjente solister som Åshild og Siri, sa dirigent Arild Hognes.

 

Skatval Hornmusikklag er blant de eldste korpsene i Nord-Trøndelag, og har vært i drift siden 1896. 45 medlemmer i alderen 17-72 år utgjør dagens korps, og hver torsdag har de fellesøving på Skatval barneskole. Gjennom året deltar korpset i flere ulike arrangementer, blant annet NM, konsert 17. mai og korpstreff.

 

Melodi til Salbergs dikt

Mundal og Bones sang totalt de fire duettene «Glade Jul», «If I Could Wrap Up A Kiss», «Walking In The Air» og «Tell Him», mens de hver hadde tre egne låter. To av disse låtene var dikt som Svanhild Salberg har skrevet. Dirigent Hognes hadde spurt Salberg om lov til å tilsette melodi til diktene, og Svanhild var selv på plass under konserten for å høre Mundal synge «Advent» og Bones «Ramme og Bilde». Diktforfatteren kunne fornøyd konstatere et vellykket resultat, og sammen med solistene og Hognes fikk Svanhild utdelt blomster mot slutten av konserten.

 

Julekonserten ble avrundet på vakkert vis med allsang av «Deilig Er Jorden». Dette stemningsfulle øyeblikket var et klart tegn på at jula er rett rundt hjørnet.

 

 


Les forrige sak:
Nye naturreservat

De fleste områdene er knyttet til skogvernet, og dekker et bredt […]

Close