17 °C Stjørdal, NO
17/06/2019

Sanggruppen ”Artig læll” 10 år

| |

Deltakerne presiserer at de ikke må omtales som et sangkor. Vi bruker ikke dirigent, og Ivar Bakken, hevder at det første verset i en sang er den mest krevende. Til dette verset er det noter, men dette slipper vi for de øvrige versene i sangene.  Vi er helt avhengige av vår ”konsertmester” Magnar Sandaune. Han holder takt og riktige toner for oss.

Bare norsk og svenske melodier

Vi er svært konsekvente når det gjelder melodivalg. Norske komponister som Prøysen, Sandbeck, Stordal og Engerdah, for å nevne noen som mange i gruppen husker fra tidligere. Vi besøker ofte eldresentrene, og da er det viktig at de melodier som fremføres er kjente for beboerne. Ivar Bakken nevner at de har besøkt Hegratunet om lag 100 ganger. Her har vi servert  kaker som vi spanderer på beboerne. Vi har inntrykk av at beboerne setter pris på denne underholdningen.

Historier

På mange av kveldene gruppen opptrer for publikum, kan det godt hende at Olav Bakken har tatt fram historieboka for fortelle  i grove trekk hva som er de viktigste personalia om komponisten som gruppen har hentet sine sanger fra.

Navnevalget

Valget av navn skjedde ved en tilfeldighet. Etter at gruppen   hadde tatt et fellesbilde, var mange svært skuffet over resultatet de fikk se. Det var da Olav Bakken, kom med litt trøstendce ord. ”Det e da artig læll”. Dermed var navnet på plass.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
|
Historisk samarbeid mellom Skjeldstadmark og Blink Fotball

Etter 2013-sesongen var situasjonen prekær for både Skjelstadmark og Stjørdals-Blink. Ingen […]

Close