5 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Satser 80 millioner på gigantbygg

– Prosjektet ble mye større enn jeg i min villeste fantasi kunne forestille meg

Fredrik Holmen er glad for at det endelig er klart for bygging på den ti mål store tomten på Evja. Fredrik Holmen er glad for at det endelig er klart for bygging på den ti mål store tomten på Evja.

Neste vår satser Maskinutleie Stjørdal (MUS) på å være på plass i sine nye lokaler på Evja i Stjørdal sentrum. Inn i bygget kommer også et nytt byggevarefirma og Hell catering.

Tomta er på 10 mål, koster 16 millioner kroner og bygget som skal settes opp blir på totalt rundt 4000 kvadratmeter.

– Prosjektet ble mye større enn jeg i min villeste fantasi kunne forestille meg da jeg startet med planene for seks år siden. Derfor var det viktig å få med andre eiere. I eiendomsselskapet Veiskille eiendom er det fire eiere, to store og to mindre, sier Fredrik Holmen, eneeier av MUS og FH maskin.

Utleid førsteetasje

Førsteetasjen blir på 2800 kvadratmeter, og skal i sin helhet leies ut til Optimera Montér, som tilbyr byggevareartikler både for privat- og proffmarkedet ved siden av dagens Obs bygg.

I andreetasjen, som måler rundt 1200 kvadratmeter, skal det etableres en lunsjrestaurant som håndverkere og folk i anleggsbransjen kan benytte når de likevel legger turen innom bygget. Serveringsstedet skal driftes av Hell Catering. Turid og Trond Svensson blir også med på eiersiden av eiendomsselskapet.

– I tillegg jobber vi med en siste aktør i samme segment som oss andre, men den avtalen er ikke helt i boks ennå, sier Holmen.

Slik blir det nye bygget på Evja seende ut når det står ferdig våren 2022. Ill: MT-Byggteknikk
Slik blir det nye bygget på Evja seende ut når det står ferdig våren 2022. Ill: MT-Byggteknikk
Dyrere løsning

Opprinnelig skulle Holmen kjøpe en flat tomt langs Øyanvegen på Evja, innfartsåren til nye Obs Bygg. I stedet endte Holmen & co opp med en tomt som går på tvers mellom Øyanvegen og Kirkeveien. Det betyr en høydeforskjell på rundt fire meter som skapte utfordringer. Det førte til at Holmen måtte gå for en ny og langt dyrere løsning. Mus kommer til å få inngang og parkering på baksiden av bygget, i andreetasjen.

– Vi trekker vaskehall og verksted litt unna bygget, men skal ha utleiemaskiner, et stort innelager, butikk og kontorer i andre etasje og stort uteareal for lagring av maskiner og utstyr. Vi får langt mer effektive lokaler, et mye bedre system og smartere infrastruktur. Husk at vi hittil ikke har kunnet spyle maskinene på vinteren, sier Holmen.

– Det holdt på å ta livet av meg

Når det siste asfaltlasset smøres utover grunnen utpå vårparten neste år, regner Holmen med at prosjektet har kostet tett oppunder 80 millioner kroner. Da kan han også legge bak seg et prosjekt som har tatt mye lengre tid enn han regnet med den gangen han tegnet seg for en tomt på tre mål for rundt seks år siden.

De siste papirene ble signert mandag denne uken, og da er blodslitet over.

– Det skal være sikkert og visst at prosjektet har tatt tid. Det har holdt på å ta livet av meg mer enn en gang, sier han.

Starter snart graving

Nå ser Holmen imidlertid lysere på tilværelsen.

– Gravingen skal starte før første august og jeg har hørt rykter om at bygget skal være tett til jul. Trolig blir det åpning utpå våren en gang, og da blir det bløtkake, sier han.

Så blir det store spørsmålet om det blir nok areal til bedriften som er i rivende utvikling. Mus sysselsetter i dag ni personer og ender trolig opp med en omsetning på 60 millioner kroner i inneværende år.

– Vi endte opp på ti mål, men kunne sikkert hatt enda mer areal, sier han.

Les forrige sak:
Fikk svi for overlast

Ett kjøretøy ignorerte kontrollen

Close