11 °C Stjørdal, NO
19/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 24

Satser millioner på ny bar: – Det er en tøff satsing, men noen må ta sjansen

Snart åpner Delshad Mahmoud ny bar midt i sentrum

Delshad Mahmoud gleder seg til å åpne den nye Sportsbaren i løpet av mai. Delshad Mahmoud gleder seg til å åpne den nye Sportsbaren i løpet av mai.

Mellom fire og fire og en halv millioner kroner koster den nye puben til Delshad Mahmoud. Det er en spenstig satsing midt i koronapandemien.

– Det er en tøff satsing, men noen må ta sjansen. Det er vanskelig å sove om natta, det innrømmer jeg, og jeg tar en sjanse. Samtidig er jeg overbevist om at når vi får åpnet her med et mattilbud, skal vi klare oss til vi er ferdige med koronaen, sier Mahmoud.

Like store arealer

Siden 2017 har han drevet Sportsbaren i Stjørdal sentrum, men fikk for en tid tilbake beskjed om at lokalene skulle rives. Derfor begynte pubeieren å tenke alternativer. Rett over gaten i det gamle Cubus-bygget, hvor blant annet Black Design tidligere holdt til, sto et egnet lokale klart for formålet.

– Arealene er omtrent like store som de jeg råder over i dag. Den store forskjellen er at her får vi eget kjøkken, og vi skal servere hjemmelagde burgere, salater og pizza bakt i vedfyrt pizzaovn, sier Mahmoud, og viser frem den halvannet tonn tunge ovnen som får en sentral plass i lokalene.

Den halvannet tonn tunge pizzaovnen får en sentral plass i Delshad Mahmouds nye lokaler.
Den halvannet tonn tunge pizzaovnen får en sentral plass i Delshad Mahmouds nye lokaler.
Egen spiseavdeling

Spiseavdelingen vil ligge som et eget areal inne i lokalene, uten fotball på TV-ene som ellers vil henge rundt om.

– Her kan mor og far eller en vennegjeng sitte og spise, eller ta seg en pils i en rolig atmosfære, sier han.

Resten av lokalene blir bygd opp på samme måte som i dagens arealer i Kjøpmannsgata, med sofagrupper og bord og stoler hvor folk kan sitte sammen og se en fotballkamp på TV. Innerst i lokalet vil det være muligheter for å spille ulike spill, deriblant dart.

Alt inventar blir nytt, og ingenting fra den gamle puben blir med over gaten. Ny bardisk er blant annet bestilt fra England.

– Vi skal drive på samme måte som tidligere, men den største forskjellen blir at vi får et kjøkken. Det er noe vi har lært under pandemien. De som har solgt mat har greid seg bedre enn dem som kun har alkoholservering, sier Mahmoud.

Halvert omsetning

At pubene i Norge har slitt siden 12. mars i fjor, er ikke noen hemmelighet.

– Vi halverte omsetningen fra 2019 til 2020, og det har vært en krevende og utfordrende periode. Mange har mistet jobbene sine, og jeg har selv jobbet mye for å berge driften. I forrige uke fikk jeg 105.000 kroner fra kommunen gjennom kompensasjonsordningen, og det har hjulpet, sier han.

Nå er pubdriveren på jakt etter nye medarbeidere.

– Jeg trenger seks til åtte personer, og de som tidligere har jobbet for meg vil få tilbud om å begynne her. I tillegg er jeg på jakt etter kokker og en pizzabaker som kan håndtere denne spesielle pizzaovnen. Den holder opp mot 480 grader, og pizzaen skal kun stekes mellom tre til fem minutter, sier Mahmoud.

Åpner i mai

Restaureringen av de nye lokalene har pågått siden november i fjor, men på grunn av pandemien har ikke fremdriften gått etter planen. En del av de utenlandske arbeiderne som jobbet med å bygge baren, fikk på grunn av viruset ikke innreise etter juleferien.

– Vi skulle åpnet 1. mars, men det ble utsatt. Nå jobber vi på spreng for å åpne 16. mai, men vi er langt fra sikker på at vi rekker det. I løpet av mai skal vi greie å få åpnet, sier han.

Les forrige sak:
Torsdag skal Bjarne Brøndbo stå på scenen på Scandic Hell.
Bjarne er på turné

Byr på et musikalsk show med kjente og kjære låter

Close