-4 °C Stjørdal, NO
29/11/2020

Satser opp mot 100 millioner kroner på å lokke stjørdalinger

Ole Morten Eidem skal bygge ut bolig-, hytte- og næringsareal

Ola Morten Eidem tror han kan lokke både familier og bedrifter fra Stjørdal til Selbu de neste årene. Foto: Narve Rognebakke/Selbyggen Ola Morten Eidem tror han kan lokke både familier og bedrifter fra Stjørdal til Selbu de neste årene. Foto: Narve Rognebakke/Selbyggen

– Vi har noe dere i Stjørdal ikke har – natur. En offensiv Ole Morten Eidem satser oppunder 100 millioner kroner på utbygging av bolig-, hytte- og næringsareal i Selbu for å lokke stjørdalingene til kommunen.

Prosjektet Ole Morten Eidem og kompanjongen Per Ove Aftret skal i gang med heter Granby, som kommer fra gården som duoen har kjøpt areal av. De er ferdigforhandlet med to grunneiere og i sluttforhandlinger med én annen.

– Totalt får vi 260 mål med næringsareal og 140 mål med boligtomter, sier skientusiasten Eidem.

Billigere tomter

Granby-området ligger like ved Selbuhus én kilometer fra Tømra.

– Stort nærmere Stjørdal kan man ikke komme. Vi kan tilby mye rimeligere boligtomter enn i Stjørdal, og derfor skal vi ha stjørdalingene til å flytte oppover. Ordføreren i Stjørdal bør bli skikkelig nervøs, sier Eidem lattermildt.

En attraktiv boligtomt i Selbu ligger på mellom en halv og én million kroner, en pris man ikke kommer langt med i Stjørdal og Malvik.

– Vi har noe dere i Stjørdal ikke har – natur. Mens dere sitter og ser rett inn i Forbordsfjellet eller i Gevingåsen, kan vi nyte utsikten over Selbusjøen. Alle de 80 boligtomtene vil ligge sør-vestvendt med utsikt over Selbusjøen, sier en offensiv gründer.

Ett år med regulering

Granby AS vil morselskapet hete, og de tre døtrene under paraplyen vil få navnene Granby næring, Granby bolig og Granby hytter. Sistnevnte vil ligge på Strandfelet i strekningen utover langs Selbustrand, tre til fem kilometer fra boligområdet i Granby. Etter at formalitetene er på plass starter den tidkrevende prosessen med reguleringsarbeidet.

– Vi regner med å bruke et års tid på å regulere boligene, og to år på næring. Vi håper å stikke spaden i jorda i slutten av 2021, og det første huset kan være innflyttingsklart på vårparten i 2022. Som i alle slik prosesser, kan tidsplanen sprekke. Dessuten er det også usikkerhet med fremdriften i forhold til koronasituasjonen, sier Eidem.

Oppgraderer veien

Han mener behovet for næringsareal i regionen vil gjøre de 260 målene på Granby attraktive.

– All erfaring viser at når man har trafikknutepunkt  som Stjørdal, sprer utviklingen seg som ringer i vannet. På et eller et annet tidspunkt treffer dette Selbu. Det kan vi være nå, og det er det vi har satset på. Det er også desperat mangel på næringsareal i Trondheim, Malvik, Stjørdal og Selbu, sier Eidem, som også trekker inn en annen faktor som kan gjøre Granby-prosjektet enda mer populært.

– Nå starter utbedringene for 85 millioner kroner på 705 over Selbuskogen. En bedre vei vil gjøre det enda mer attraktivt å søke mot Selbu, sier han.

Les forrige sak:
71 personer nye smittede i Jämtland siste døgn

Til sammen 2337 personer i nabofylket har nå blitt smittet

Close