3 °C Stjørdal, NO
16/02/2019

Satser på førstehjelp for barn

|| Ewa Svensson satser på at hennes firma EBS Instruksjon både skal gi henne fulltidsjobb og ikke minst bidra til å gjøre nybakte foreldre tryggere dersom det skjer noe dramatisk.||

Ewa Swensson i Stjørdal har startet egen virksomhet. Nå håper hun at livreddende førstehjelp på barn skal bli hennes framtidige heltidsjobb.

 

– Jeg synes at det nesten er skremmende at det ikke finnes særlig med denne type tilbud. Da måtte jeg starte opp, sier Ewa Svensson.

Under firmanavnet EBS Instruksjon har hun startet sitt eget firma, og nå holder hun kurs for alle som ønsker og trenger skolering på førstehjelp for babyer og barn opp til 10-årsalderen.

Tommel opp etter undersøkelser

Firmaet EBS Instruksjon etablerte Ewa Svensson i november i fjor. Siden den gang har hun forberedt full oppstart og ikke minst gjennomført markedsundersøkelser.

– De undersøkelsene viste dette resultatet, sier Ewa Svensson og viser tommelen opp.

Produktet hennes er kort og godt kursing og undervisning i førstehjelp for spebarn og barn. Spisebordet hjemme i Stjørdal sentrum har så langt fungert som kontorbord. Nå tar hun med seg pikk-pakket og etablerer seg på kontor i Trondheim.

– Mest fordi at markedet er større i Stjørdal og at jeg får tilgang til et kursrom. Men samtidig skal jeg selvsagt holde så mange kurs som mulig i Stjørdal, sier Svensson.

Lite tilbud

Ewa Svensson har jobbet med «alt mulig rart» som hun sier det selv. Men felles for alt er at hun har jobbet med kundeservice og mennesker. I tillegg har hun vært med i Røde Kors i mange år.

Hun har over år sett at det er en mangel på kurstilbud på førstehjelp for barn. Mange driver med førstehjelpskurs, men få av disse retter seg mot de som har små barn.

– Det finnes masse førstehjelpskurs som retter seg mot firma og organisasjoner, men det finnes lite til nybakte foreldre. Når du blir mamma eller pappa får du tilbud om ammekurs, og veiing og måling og alt sånn. Det er vel og bra, men hva gjør du som småbarnsmor eller -far den dagen det skjer noe som trenger øyeblikkelig handling. Ingen vet hvordan man reagerer når krisen oppstår, men det er alltid viktig å ha en viss opplæring, sier Svensson.

Håper kurset blir unødvendig

Med sitt nye firma har Svensson henvendt seg til barnehager, men særlig retter hun innsatsen mot barselgrupper og tilsvarende.

– Interessen har vært veldig stor, så jeg forsøker å samle sammen grupper til kurs. Det bør være minst 5 og ikke mange flere enn 15 på et kurs, sier Svensson.

Hun har investert forholdsvis tungt i utstyr, og nå skal hun jobbe aktivt i markedet. Målet er å gi så mange som mulig nødvendig førstehjelpsopplæring.

– Det er jo litt snedig, men jeg reiser rundt og holder kurs i noe som jeg håper kursdeltakerne aldri får bruk for. Men hvis de noensinne trenger det så skal de vite hva de skal gjøre, sier Ewa Svensson.

Les forrige sak:
||
Lastebil i grøfta på E6

En lastebil har kjørt i grøfta på E6 like sør for […]

Close