5 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Satser på OL i Kina

Etter en skuffende sesong ser Niklas Dyrhaug (33) fremover

Niklas Dyrhaug mislyktes med å komme med til VM i år, men 33-åringen ser fremover og har ambisjoner om OL neste år. Her fra NM i Granåsen tidligere i vinter. Arkivfoto: Arne Brunes. Niklas Dyrhaug mislyktes med å komme med til VM i år, men 33-åringen ser fremover og har ambisjoner om OL neste år. Her fra NM i Granåsen tidligere i vinter. Arkivfoto: Arne Brunes.

Etter en skuffende sesong ser Niklas Dyrhaug (33) fremover og har ambisjoner om verdenscup og mesterskap. Men først må tydalingen få orden på skulderen.

– Det har vært en kjedelig sesong. Målet var VM, men det gikk ikke i år og det ble ikke som jeg hadde håpet på, sier Niklas Dyrhaug til Stjørdals-Nytt.

Etter forrige sesong ble 33-åringen vraket til landslaget, og startet privatlaget Team Eidissen BN Bank sammen med Martin Johnsrud Sundby. Sammen skulle de satse mot VM i Oberstdorf, men det gikk ikke helt etter planen.

– For oss som ikke har gått verdenscuprenn har det blitt lite renn og vi har kommet dårlig ut. Jeg gikk et brukbart løp i NM i Granåsen hvor jeg ble nummer fem, men det var for dårlig til å komme med til VM. Det var skuffende, men jeg kan ikke skylde på noen andre enn meg selv. Jeg har ikke gått fort nok, sier han.

Må få orden på skulderen

Dyrhaug har dessuten i lengre tid slitt med skade i en skulder, som har hemmet han. Den skal han forhåpentligvis få fikset i løpet av våren.

– Jeg har vært en del skadeplaget i karrieren, og det er tungt når du hele tiden må jobbe i motbakke. Motoren og kapasiteten har vært bra, men jeg har ikke hatt nok kraft i overkroppen, uten at jeg skal skylde for mye på det. Men det har preget meg, sier han.

Tydalingen forteller at han har planer om å gå på nok en sesong. Ambisjonene er som før: Å gå verdenscup og kvalifisere seg til mesterskap.

– Målet er OL i Beijing i 2022. Motivasjonen er på topp og det har alltid vært min store styrke. Det forutsetter imidlertid at jeg får orden på skulderen min, det er det som er den største utfordringen akkurat nå. Men jeg ønsker å satse videre, og vi har et bra opplegg i Team Eidissen BN Bank som vi skal fortsette med, sier han.

Vurderer langløp

Selv om Dyrhaug har mest lyst til å gå allroundlangrenn, utelukker han ikke at han kommer til å satse mer på langdistanseløp. Det samme gjorde han etter 2014-sesongen, da han også falt utenfor landslaget. Sesongen etter gikk han både verdenscup og VM-stafett.

– Da fikk jeg en boost av sånn type trening. Det blir lengre økter og det kreves mye spesialisering på staking, noe jeg tror kan være bra. Jeg skal bruke våren til å bestemme meg for hvordan opplegget blir. Jeg tror ikke det er så dumt at kroppen får noen forandringer når man har vært med så lenge, sier han.

Les forrige sak:
Stenger Kjøpmannsgata fra mandag

Holdes stengt i en uke

Close