16 °C Stjørdal, NO
15/08/2020

Satser på solceller

K. Eidem Elektro AS på Tømra i Selbu har etablert selskapet «Solkraft»

EGET FIRMA FOR SOLENERGI: - K. Eidem Elektro AS har valgt å opprette sitt eget firma «Solkraft» for å satse videre på utbygging av solenergi, sier saksbehandler Borgar Krogstadmo. EGET FIRMA FOR SOLENERGI: – K. Eidem Elektro AS har valgt å opprette sitt eget firma «Solkraft» for å satse videre på utbygging av solenergi, sier saksbehandler Borgar Krogstadmo.

K. Eidem Elektro AS på Tømra i Selbu tror på solkraft og har etablert sitt eget selskap «Solkraft» for å ta hånd om dette voksende markedet.

– Så langt har vi vært involvert i åtte prosjekter, sier saksbehandler Borgar Krogstadmo i K. Eidem Elektro AS som er ansatt nummer 20 i et ekspanderende firma.

– Vi holder på å montere det 7. prosjektet her i Selbu og har nettopp underskrevet en avtale for prosjekt nummer 8. Så langt er det kun ett av de åtte prosjektene som er lokalisert til Selbu. De andre har vi hatt på strekningen Levanger – Trondheim. Men nå merker vi til vår glede en økende interesse for solcelleløsninger i Selbu og Tydal. Derfor har vi regnet på priser til privatboliger og næringsbygg/fjøs. For her er det interesse for å etablere solcelletak.

K. Eidem Elektro AS har valgt å ta grep for å engasjere seg i dette markedet og satser bevisst på soltak. Tre av deres ansatte blir kurset, forteller Borgar Krogstadmo som husker studiedager på NTNU for tre års tid siden.

– Men bare siden den gang har det vært en rivende utvikling. Fra et miljøaspekt er det veldig spennende å få produsert sin egen strøm helt fritt for naturinngrep. Dette er en stor miljøgevinst som vi rekner med vil skape en stadig økende interesse. Prisene på utstyret for å montere solceller er også blitt stadig redusert. Derfor blir det mer og mer interessant med slike løsninger. For å si det enkelt: Leverandører regner med at et solcelleanlegg vil vare i minst 30 år og ytterligere noen tiår.

– Utstyret blir stadig mer effektivt med bedre ytelse. Det betyr at du får produsert mer strøm med samme antall panel. Nedbetalingstida er beregnet til 10-15 år med dagens kostnadsnivå og dagens strømpris. Men alt tyder på at nedbetalingstida blir ytterligere redusert. Til syvende og sist er det strømprisen som regulerer kostnadene, sier Borgar Krogstadmo.

Les forrige sak:
Se i opptak: Lauvås og Aune spilte direkte fra stua

Herlig musikalsk skjærtorsdag

Close