15 °C Stjørdal, NO
24/05/2019

Satser på svart belte før han fyller 70

|| Gunnar Kvarme er 66 år, leder i Selbu Taekwon-Do-klubb og på god vei mot svart belte før han runder 70. (Foto: Privat)||

Lederen i Selbu Taekwon-Do-klubb, Gunnar Kvarme, er i rute til sitt langsiktige mål.

– Ja, jeg er jo det. Nå har jeg rødt belte med én svart stripe. Hvis det går bra så skal jeg klare det svarte beltet om halvannet år eller noe sånt, sier en svært så opplagt klubbleder.

Lørdag skal han feire klubben sin, og det gjør han sammen med resten av medlemmene. Selbu Taekwon-Do-klubb runder ti år. Da feires det selvsagt med en heldag med masse venner på besøk og ekstra trening.

– Vi har invitert hele taekwondo-familien i Midt-Norge til Selbu førstkommende lørdag, sier leder i jubilantklubben, Gunnar Kvarme.

Coop Storlien artikkelnivå

Lederen er ikke helt som andre taekwondo´ere. For seks år siden, da han var 60 år, startet Kvarme med idretten.

– Målet mitt var å få svart belte før jeg fyller 70, sier han med et smil.

– Er du i rute?

Ektepar og ildsjeler

Gunnar Kvarme er sjef for en klubb med cirka 70 medlemmer. Av disse driver 60 med aktiv trening.

– Det er jo ganske artig at vi har et aldersspenn på 60 år blant de 60 som trener, sier Kvarme.

Blant de 70 medlemmene er det varierende hvor lenge de har holdt på med taekwondo, men to av de 70 har temmelig mye av æren for at det er 10-årsdag på lørdag.

– Geir Ove Rønsberg og Anne Rønsberg startet klubben for ti år siden. Siden har de drevet den, og de er selvsagt treningsansvarlige fortsatt. I fjor fikk de da også kommunens frivillighetspris for den jobben de har gjort. Det var veldig fortjent, understreker Gunnar Kvarme.

Trening og oppvisning

Lørdag åpner de dørene i Selbuhallen klokka 10. I en time blir det felles instruksjon med en av de aller fremste innenfor idretten i Norge, master Per Andresen.

– Etter det kommer de yngste til å ha sitt program, mens de litt eldre har eget opplegg. Etter hvert kommer også de som står bak ekstremhelgen i Selbu, pluss MOT til Selbuhallen og har ulike aktiviteter. Klokka 15 blir det felles oppvisning. Da skal Selbu Taekwondo-klubb vise fram litt av det vi driver med, og instruktørene kommer til å vise fram temmelig spektakulære greier, lover Gunnar Kvarme.

Samarbeid

Selbu Taekwon-Do-klubb samarbeider mye og gjerne med naboklubber. En av deres beste «venner» er Værnes Taekwon-Do-klubb.

– Vi har innimellom felles treninger og felles samlinger. Dessuten er deres medlemmer hjertelig velkommen til våre treninger og motsatt. Vi har et godt samarbeid og det er mye takket være vår hovedinstruktør Arne Witzø, som også har den rollen i Værnes-klubben, sier Kvarme.

– Søkki artig!

Nå håper han at jubileet skal skape litt ekstra blest rundt den idretten som 66-åringen elsker. Balanse, kroppsbeherskelse og styrke må til for å beherske taekwondo, og i Selbu er idretten et veldig bra supplement til de store idrettene, håndball, fotball og ski.

– Det er en søkki artig treningsform, sier 66-åringen knuser planker i hopetall med både hender og føtter.

Les forrige sak:
||
Lånkerevyen byr på ekstraforestilling

- Forhåndssalget gikk over all forventning. Vi er så og si […]

Close