6 °C Stjørdal, NO
26/05/2019

Satser utradisjonelt

Medaljevinnere fra The Golden Arm Championship. Jan-Erik Sunde og Ine Østenby.

 

Å bryte håndbak er noe de fleste har gjort oppgjennom. Noe ikke alle vet er at dette er en organisert idrett, men dette vil Hell Treningsstudio endre på.

– Vi har valgt å satse på dette, og siden vi tok inn det spesialbygde håndbakbordet i starten av november, har interessen eksplodert rundt denne idretten, forteller Ine Østenby ved Hell Treningsstudio.

Organisert
Ine forteller at det hele startet med at Jan-Erik Sunde, som er medlem ved treingsstudioet ønsket å ta inn et håndbakbord. Sunde har drevet mye med håndbak, og har representert en av Norges beste hånbakklubber. Det er også han som har fått ansvaret for å lære bort riktig bryteteknikk slik at treningene blir sikre og skadefrie.

Økende interesse
Håndbak som idrett er ganske lite i Norge enda, men man ser en økende interesse, og i vårt naboland Sverige, arrangeres det store stevner og turneringer. Svenskene har også mange utøvere som hevder seg internasjonalt i håndbaksporten.

Coop Storlien artikkelnivå

– Første turnering i regi av Hell ArmWrestling Team ble arrangert lørdag 12. mars. Da holdt vi dørene åpne og fikk besøk av b.l.a verdensmester Kurt Kvikstad ”Kongen av Norsk håndbak” og studenter fra NTNUI Håndbak i Trondheim, forteller Østenby.

Hell Treningsstudio ønsker nå å satse videre på dette ved å få med flere profesjonelle brytere, og tar sikte på å få arrangert et stevne inne 2012.

– Jeg ønsker til slutt å invitere alle interesserte til å trene og prøve ut håndbak sammen med oss på Hell Treningsstudio, avslutter Ine Østenby.

Les forrige sak:
Parkerings-nøkkelen

  Stjørdal kommune står foran svært viktige beslutninger for å finne […]

Close