8 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Satser videre etter tøft år: – Med pandemien ser vi hvor tynt snøret egentlig kan være

Året som skulle bli en ny start, endte i stedet med økonomisk tap

Eier og dyrepleier Sunniva Morgan forteller at de vil jobbe på til tross for konflikten som har vært og de begrensningene de er blitt pålagt under pandemien. Her sammen med hunden Kuling. Eier og dyrepleier Sunniva Morgan forteller at de vil jobbe på til tross for konflikten som har vært og de begrensningene de er blitt pålagt under pandemien. Her sammen med hunden Kuling.

Det er nå 10 år siden Sveberg Dyreklinikk startet opp i Malvik. Året som skulle bli en ny start, endte i stedet med økonomisk tap, bekymringer og begrensninger.

– Med koronapandemien ser vi hvor tynt snøret egentlig kan være og hvor sårbart det er, sier eier og dyrepleier Sunniva Morgan.

Det er i år 10 år siden klinikken som ligger midt i smørøyet mellom Trondheim og Stjørdal ble etablert på Sveberg. I løpet av årene har ekteparet Morgan blant annet utvidet konseptet ved å starte opp ny klinikk i Meråker og to filialer i Trondheim.

– Klinikken i Meråker går veldig bra; der har de til og med utvidet åpningstidene. Filialene i Trondheim går, men det er ikke noe butikk enda for å si det slik, forklarer veterinær og eier Nicholas Morgan.

De to små filialene som ble startet opp i Trondheim var ment som et prøveprosjekt etter en henvendelse om et samarbeid med Tropehagen Zoo, som holder til på Lade og Valentinlyst.

– Vi ønsket å se om markedet var der. Det viser seg imidlertid at kundene våre fra Trondheim liker å komme hit, så selv om vi forteller om etableringen i Trondheim vil de heller ta turen til Sveberg, forklarer Sunniva.

En ny start

Driverne legger ikke skjul på at de lenge har kjent på behovet for å utvide klinikken på Sveberg. Etter en lengre konflikt med utleier som ble avsluttet i retten i januar i fjor, var driverne klar for en ny start.

– Det er ikke noe tvil om at vi har et ønske om å kunne bygge ut her og hadde vi kunnet, ville vi gjort det. Vi er presset på plassen i forhold til videre utvikling, og det var vel en av årsakene til at vi startet opp i Trondheim for å kunne utvikle noe videre, presiserer Nicholas.

Klinikken i Malvik har gjennom årene opparbeidet seg god kunnskap og kan i dag tilby et bredt tilbud på felt som fysioterapi, kiropraktikk og kirurgi.

– Vi er veldig fornøyde med hva vi har og intensjonen har aldri vært å bli størst, men i stedet å bli så gode som vi kan på de områdene vi satser på. Ambisjonen er å få inn og utdanne flere innen kirurgi og fysioterapi, en prosess vi er i gang med, forklarer Sunniva videre.

Tapt 600.000 kroner

Den nye starten ble imidlertid ikke som tenkt da koronapandemien slo innover landegrensene i mars i fjor og medførte at klinikken tapte nærmere 600.000 kroner.

–  Vi fikk rundt 80.000 kroner i refusjon fra Staten. Det ble mye penger ut av kassen i fjor og vi ikke sett den veksten vi skulle sett og mye av det skyldes koronapandemiens begrensninger, mener Nicholas.

Ekteparet har siden oppstart lagt ned enormt med arbeid for å skape en så velfungerende klinikk som mulig. Det er tydelig at det siste året har preget gründerne.

– Det store, stygge spøkelset er hvis noen får viruset og vi må stenge i to uker. Skjer det en gang er det tøft, oppstår det en runde til er det kroken på døren. Når det egentlig går bra, er det skummelt å tenke på at det skal så lite til, forklarer han videre.

Videre drift

Ifølge Sunniva var mars-måneden i fjor som å få koronapandemien slengt i fleisen. Da de endelig kunne legge rettssaken bak seg og var klare for å se fremover ble det stopp.

– På mange måter tenker man midt i alt presset at det kanskje hadde vært best å bare selge, så slipper man den risikoen. Det har vært stunder der vi har tenkt på hvorfor orker vi dette, er det verd det? sier hun.

Mens smittetallene går opp og ned forsøker driverne å se fremover for å kunne videreutvikle driften i de kommende årene. Med en noe kinkig leieavtale på 30 år uten utvidelsesmuligheter, har se sett på andre mulige løsninger.

– Hvis vi virkelig ikke får plass her lenger har vi vurdert og sett på mulighetene ved å to-dele driften. Blant annet ved å dele kirurgi og rehabiliteringsbiten i et separat lokale i nærheten. Fokus må være hvordan vi kan utvikle oss for å gi best mulig tjenester til dyr og eiere. Dette tror jeg kundene merker og vil fortsette å merke fremover, forklarer hun videre.

Les forrige sak:
Siste koronastatus: All ventekarantene oppheves

Her er siste status fra smitteutbruddet i fjellbygda

Close