-3 °C Stjørdal, NO
26/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Satte foten ned for kutt

– Det blir ikke kutt i vedlikeholdsbudsjettet, sier høyrepolitikerne Helene Arnø og Rune Larsen

Helene Arnø og Rune Larsen er glad for at det ikke blir kutt i vedlikeholdsbudsjettet. Helene Arnø og Rune Larsen er glad for at det ikke blir kutt i vedlikeholdsbudsjettet.

Høyre i Stjørdal har fått gjennom at vedlikeholdsbudsjettet på bygg og vei ikke blir berørt når budsjettet for 2021 skal bankes igjennom 17. desember i kommunestyret.

Kommunedirektøren foreslo i sitt budsjettfremlegg etter beste ostehøvelprinsipp å kutte 100.000 kroner I vedlikehold både på bygg og vei.

– Det er meningsløst å kutte i vedlikeholdet. Vei og bygg er viktig, og vi har en opptrappingsplan som skal følges. Derfor blir det ikke kutt på vedlikeholdet, sier høyrepolitikerne Rune Larsen og Helene Arnø.

Kommunen har vedtatt i økonomiplanen at 10,5 millioner kroner skal brukes til vedlikehold til vei og i underkant av 12 til byggvedlikehold. I de neste årene skal postene økes med en halv million i henhold til den vedtatte opptrappingsplanen. Noen økning utover de vedtatte rammene blir det ikke plass til inneværende budsjett.

– Vi plusser ikke på, men vi kutter heller ikke, sier de.

Posisjonen har de siste dagene vært på mediaturné for å markedsføre lekkasjene om det partiene har blitt budsjettenige om. Opposisjonen har lenge etterspurt en samlet prioriteringsliste, men den har hittil ikke kommet. Men nå nærmer det seg. Onsdag 2. desember skal den helhetlige planen kommuniseres i formannskapet.

Les forrige sak:
Onsdag vil kommunen spørre deg om råd

Sender ut e-post til innbyggerne i kommunen

Close