-1 °C Stjørdal, NO
29/03/2020

Savner utetilbud fra 18-år

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

 

Stjørdal har over 1000 studenter på videregående skole. Mange er i 18-års alder, men mangler et godt utetilbud. Nå vil Senterungdommen be aktørene som drifter utestedene om å slippe dem inn.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

 De savner et tilrettelagt sted for utøvelse av sosiale treff på kveldstid fredag og lørdag. Rett og slett et utested hvor det går an å ta en fest sammen med andre på samme alder. Fem medlemmer i Senterungdommen på Stjørdal retter nå en forespørsel via avisa. Kan noen skaffe et treffsted også med 18-års grense i Stjørdal? Et sted der musikk og dans kan bidra til en sosial arena.

-Vi hadde et tilbud da Diggbar eksisterte. Nå er det ingen steder å gå ut for oss under 20 år, sier Anna Alstad og Ane Geving. Ane fyller 18 år i februar, og på samme måte som andre i samme alder, savner hun et godt etablert og sikkert tilbud hun kan dra ut på “fest” til. Ada Johanna Arnstad synes ikke det er riktig at ungdom fra Stjørdal skal måtte reise til Trondheim for å finne et 18-års tilbud. Hun mener det helt klart er tryggere å kunne “dra ut på byen” i Stjørdal sentrum, også med synlig politi til stede.

Vil ikke feste på torsdager
I dag har et utested i Stjørdal tilbud med 18-års grense. Det er åpent midt i uka på en torsdag.
-Det vi trenger er et åpent utested som er tilrettelagt vår målgruppe. Tenk på hvor mange studenter det er som gjerne vil treffe andre i samme alder i en annen setting enn skolehverdagen. Nå må det komme et tilbud tilbake i kategori Diggbar, med musikk og mulighet for dans på fredager og lørdager, sier de fem fra Senterungdommen.

Les forrige sak:
Siv Toverød fra Skjelstadmark og Stjørdal ble kåret til Årets trønder 2010 etter innsatsen på tur sammen med Lars Monsen og 10 andre deltakere på Nordkalotten. En tur på 500 kilometer.
Årets trønder 2010

  Siv Toverød og Tare Teksum fra serien “Ingen grenser” gikk […]

Close