8 °C Stjørdal, NO
27/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Se den unike filmen av jervefamilien

«Fanget» på viltkamera i Skjelstadmark

Jerven er svært sky og er aktiv stort sett bare når det er mørkt. Men på sommerhalvåret må den i sitt matsøk også ta ibruk lyse kvelds og morgentimer for å tilegne seg nok føde. Jerven er svært sky og er aktiv stort sett bare når det er mørkt. Men på sommerhalvåret må den i sitt matsøk også ta ibruk lyse kvelds og morgentimer for å tilegne seg nok føde.

Nylig fikk en stjørdaling unike opptak av en jervefamilie på sitt viltkamera.

Kameraet ble satt opp i forbindelse med at det ble skutt en rådyrbukk under bukkejakta som startet nå nylig. Rester etter slik jakt lokker ofte frem rev og kråkefugler og altså i dette unike tilfellet en hel jervefamilie. Det er fra i vinter dokumentert yngling av jerv i Stjørdal og det er ifølge SNO-kontakt Ivar Rimul ikke usannsynlig at dette er de samme dyrene.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Det er ikke sjelden at man får bilder av jerv på viltkamera i dalføret, men at man får festet en hel jervefamilie på film har sannsynligvis aldri skjedd i Stjørdal før.

Les forrige sak:
Det arrangeres en tre dagers Skogstokk festival på Frosta med egen barnefestival på Staurstrøa og Skogtun Kulturgård. Lene Isolde Hjeldnes debuterer med festivalen som skapes av 16 ulike artister dagene 31. august til 2. september.
Musikkfestival blant dyrene

Snart klart for den første Skogstokk-festivalen

Close